26 сентября 2022 22:46

Новости из лагеря сборной Украины: предматчевая тренировка и визит нашего чемпиона Александра Усика

(Публикуется на языке оригинала)


Національна збірна України провела передматчеве тренування на базі польського ФК «Краковія».


У зв’язку з не найкращим станом поля на стадіоні ім. Юзефа Пілсудського, де 27 вересня відбудеться матч Ліги націй УЄФА Україна — Шотландія, збірна, як і напередодні, провела своє передматчеве тренування на клубній базі «Краковії». Однак інспекцію газону на однойменній арені синьо-жовті таки зробили, приїхавши туди о 10.15. Гравці та тренери пройшлися трав’яним покривом: навіть візуально помітно, що він неоднорідний, із залисинами, і ноги футболістів будуть на ньому їхати. Однак, як відомо, поле однакове для обох команд.

Своєю чергою шотландці й не планували тренуватися на матчевому стадіоні, провівши передігрове заняття на своєму домашньому газоні — на території національного спортивного центру «Оріам» в Единбурзі.


Що ж до українців, то в сьогоднішньому вечірньому тренуванні взяли участь усі 23 гравці, присутні в розташуванні головної команди країни. Після розминки та фізичних вправ хлопці виконували ігрові серії, що мали на меті відпрацювання тактичної моделі гри на вирішальний матч.


Неординарна обставина нинішнього тренування — присутність на ньому чемпіона світу з боксу в надважкій вазі за чотирма версіями Олександра Усика. Знаменитий боксер, що навідує в Польщі свою сім’ю, приїхав до готелю збірної разом із двома синами, аби підтримати національну команду. Олександр привітався з хлопцями перед початком вечірнього теоретичного заняття, а потім поїхав на тренування синьо-жовтих. Було помітне обопільне зацікавлення: футболісти висловлювали Усику респект за його унікальні досягення в боксі, своєю чергою Олександр цікавився нюансами підготовки збірної до вирішальної гри. Яскравим свідченням згуртування українців перед вирішальною битвою стала пропозиція від збірників повернутися до готелю разом — у командному автобусі, на що Усик радо погодився.


Не буде просто звичними словами сказати, що хлопці відпрацювали сьогодні з подвійною мотивацією: кожен хоче довести своє право на місце у стартовому складі в поєдинку, від якого залежить подальша турнірна доля збірної України. Відтак увечері в головного тренера Олександра Петракова та його помічників буде непросте завдання — визначити одинадцятку, яка розпочне матч із Шотландією, що стартує завтра о 21.45 за Києвом.


Фото: УАФ