14 августа 2022 21:46

Блогер: "При качественной парковке "автобуса" "Бенфика" может намучиться"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смолвой розбирає гру "Бенфіки" перед зустріччю з "Динамо".

Каза Піа 0:1 Бенфіка
xG графік

Вимучив таки гру за декілька підходів. Минулого разу писав, що меблі нівечити не варто, бо багато чого зрозуміло вже. А конкретно цей матч запалив іскорку надії: позиційна атака Бенфіки не така вже й досконала, якщо дійсно ригати в захисті. Тому моїм меблям та дверям у вітальні рано видихати з полегшенням...

Бомжацька Каза Піа - новачок Прімейри, але пручалася затято! Зачинилися в автобусі і Бенфіка не надто регулярно їх звідти витягувала:


- за перший тайм завдали лише 6 ударів (3 заблоковано)
- 0.84 xG з яких 0.62 заважив один єдиний вартий уваги момент Рамуша (його фактично на скіллах створив Рафа Сілва)


Після перерви Бенфіка таки заштовхала єдиний гол, але знову: момент фактично єдиний вартий уваги (єдиний за матч удар в площину з меж штрафного), після чергового спалаху геніальності Рафи Сілви Рамуш все ж забив свій гол (0.56 xG)


На графіку Бенфіки ці два моменти Рамуша вирізняються.

Захисна стата суперника шалена:


- 97 повернень м’яча
- 71 перехоплення
- 33 виноси


Захищатися якістю ми теж не вміємо (це факт), тож маємо компенсувати кількістю. Бенфіка 60% своїх 657 пасів викатала в другій третині.


Трохи не зрозумів ідею Бенфіки, але якось вони відверто забагато ломилися через центр (20 з 51 позиційної атаки). Ширина між фулбеками мало відповідала матчу проти автобуса.


Витягла їх не стільки система, скільки Рафа Сілва та його велич:


- виконав 8 з 20 командних глибоких передач в 20 метрову зону від воріт суперника
- здійснив 8 з 35 командних спроб увійти до штрафного (6 вдалих)
- 6 з 27 дотиків до м’яча у периметрі штрафного


І певне був би черговий погром, але Рафа виграв лише 2 з 11 єдиноборств в атаці (18%). Тому Бенфіка вперше в сезоні пішла з поля з одним голом.

Хороша історія, що жоден з 9 кутових Бенфіки ударами не закінчився. Вперше в сезоні.


Каза Піа не просто пручалася біля власних воріт, а ще й пробувала атакувати. І це якось виглядало дивно, але виправдано: усі 12 з 12 позиційний атак (та 4 з 4 контратак) побудували через свій лівий фланг. Бачив заміну через пошкодження Грімальдо, але схоже причиною зміни Жілберто в перерві стала кричуща активність суперника: проте Бах радикально нічого не виправив, як атакували так і продовжили (8 атак до нього, і 8 з ним). Хіба м’ячів більше забрав за бразильця.


Тож за умови якісного паркування автобуса, Бенфіка може намучитися. Саме в цьому матчі команда скоріше перемогла за рахунок індивідуальних яскравих перформансів, ніж є аргументи говорити про яскравий загальнокомандний перф.


117 втрат (80 у фінальній третині)!
Це суттєво більше, ніж зазвичай: відчайдушний кількісний спротив ледь не спинив Бенфіку.