8 июля 2022 08:12

Блогер: "Пока реально никто из резервистов или детей не доказал, что готов кого-то заменить в "Динамо" на постоянной основе"

(публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий - про матчі "Лозанна" - "Динамо" (2:0) та "Янг Бойз" - "Динамо" (0:0).

- Динамо 0:0 Янг Бойз

Динамо 0:2 Лозанна Спорт

Усереднені позиції, розподіл позиційних атак і передач

Там Іщенко в УАФ зібрався, тож не буде зайвим його в чергове згадати, споглядаючи за відмінностями між його вихованцями та основою.

У грі з Лозанною резерв з дітьми (534) виконали на 50 передач більше за основу (484) проти Янг Бойз (плюс резерв після 60-ї хвилини). Кожна передача в матчі основи на 2 метри коротша.

Темп при цьому ідентичний (17.8) та середнє володіння тривало 4.45 передачі.

Що одразу кидаються в очі? В резерву/дітей на 50 пасів загалом більше, але точних вперед більше у дорослих (116 проти 109). Інший аспект - в резерву/дітей аж 40% всього обсягу передач здійснено у першій третині!

Йдемо далі. Резерв/діти збудували 38 позиційних атак, але витиснули з них лише 0.18 xG. Дорослі не так далеко від них пішли (0.28 xG), але їм для цього знадобилася 31 позиційна атака. Вишенька на торті: в основи навіть на 1 дотик у штрафному майданчику більше.

До малого Боля притензій не маю: зараз він ще частіше грає за принципами, що його навчали в Академії та Костюк. Це не його провина, що ті принципи відмінні від бажаних дідом. Вже втомився повторювати: так бути не повинно, діти повинні мати розуміння принципів гри основи. Цього немає. Тому попри всі старання Антона з просування м’яча, маємо 68.5% точності усіх його передач вперед (35) та 58.3% точності усіх його передач до фінальної третини (12).

Тому ще раз - це не про Антона, він крутий! Це про якість навчання в Академії. В дорослих акцент на підготовці позиційних атак та 50% усіх передач в центрі поля, резерв/діти центр поля «пролітають» - лише 36% передач.
Резерв/діти чверть пасів виконують у фінальній третині (24%), а дотиків у штрафному майданчику на один менше за основу з її 17%.

Тож маємо об’єктивну картину:

⁃ резерв/діти навряд здатні масово зробити якісний крок вперед в пасовій грі, тож фактично ми від них побачили максимум у такому поєднанні гравців (ні Андрієвський, ні Яцик точно не показали повноцінної готовності змінити у разі потреби Шапу, Шепелєв мб в грі УПЛ)
⁃ основа ж добере у найближчі тижні в фізиці і суттєво відірветься від своїх дублерів

Кенді у першому ж матчі почав доводити усім чому легенда про виграну Тимчиком конкуренцію поки повна маячня:

⁃ лідер за передачами з просуванням (16)
⁃ лідер за пасами до фінальної третини (8)
⁃ лідер за передачами до штрафного майданчику (3 і усі точні)

Наступний суперник - Люцерн. Дещо простішій опонент за Янг Бойз, тож основа, яка за ці кілька днів тренувань додасть, має показати резервістам/дітям певний рівень. Бо надалі запасні матимуть все менше й менше ігрового часу. Виключення Ліон, з ним Динамо зіграє два матчі в один день, тож очевидно, що основою та дублями. Поки реально ніхто з резервістів чи дітей не довів, що готовий когось змінити на постійній основі. Лише Кравченко показав, що дозрів до гарантованого місця в ротації, але певно через Тимчика та Караваєва знову кудись віддадуть.

До першої гри з Фенербахче лишилося менше двох тижнів, - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.