18 мая 2022 10:25
2

Блогер: "Мудрык из тех игроков, что и Цитаишвили. Ему мало трех моментов, в большинстве случаев они закончатся ничем. Нужно 5 или 6"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі оцінює гру Михайла Мудрика за збірну України.


На 100% впевнений, що звіту гри з Емполі в базі не буде, як не було Гладбаху. Хтось не хоче надавати інформацію суперникам, і логічно. Тому просто невеличке спостереження. Точніше констатація сказаного і написаного раніше багато разів.

Напевне, лише ледачий не відзначав Мудрика у грі з Гладбахом. Сьогодні про нього так багато не писатимуть та не говоритимуть. Історія дещо перегукується і з Буяльським, і ще більше з Цитаішвілі: гравцю потрібні умови.


У випадку з Мудриком - це обсяг м’ячів. У першій грі він був єдиною опцією в атаці, вчора однією з, при чому не найпершою за наявності Циганкова та Яремчука.

Цим Мудрик завжди нагадував Цитаішвілі. Коли з Гладбахом збірна не надто цікавилась контролем м’яча, Степаненко шукав «швидкі» вертикальні передачі, то і Мудрик розкрив свої найліпші якості в динаміці. Те саме в Ротаня, де уся гра побудована за принципом віддай пас Мудрику, а той вже знає, що робити далі.


Він з тих гравців, що й Гіо: йому мало 3 епізодів. У більшості випадку ці 3 моменти завершаться нічим. Потрібно 5 чи 6, тоді попри величезний брак буде 1-2 вдалих.


З Емполі команда провела декілька відрізків впевнено та якісно контролюючи м’яч, більше було схоже на методичку попередника. А просторове мислення Мудрика працює за схожої схеми, що й в Цитаішвілі (посилання на систему підготовки юнаків в Україні): якщо немає де розбігтися та покрутити фінтів, то мозок працює в обмеженому режимі. Не може призвичаїтись до нових умов.


З поверненням Ярмоленка (повернення альфи на поле) - кількість м’ячів Мудрика впаде до мінімуму. Тобто зникне перша необхідна умова, це раз. Не менш важливим буде ігровий сценарій. Це два. Якщо збірна вирішить погратися в розмін атаками з Шотландією, то за таких умов Мудрик безцінний. Проте варіант не надто ймовірний через фізичну форму команди: її не вистачить на 90+ хвилин. Туди-сюди - це стихія Мудрика, де він може себе показати якнайкраще. Але якщо нашим за якихось обставин доведеться створювати з позиції сили першим номером, то з вінгера Шахтаря зиску мало. У позиційній атаці напівстоячи він перетвориться на звичайного гравця, на якого за таких самих умов перетворювався в першій команді Динамо Гіо.

Смоловий в черговий раз натягує сову на глобус)
Боже какой Смоловой тупой.
С момента, когда он хвалил Кадара это было понятно, но сейчас он пробил еще одно дно.
Мудрык переходи в Байер, а Цита в Польше. Как их вообще можно сравнивать?