14 апреля 2022 12:57

Бывший пресс-атташе "Зари": "Вернидуб стал в ряды ВСУ – это поступок. А Рафаилов – это позор"

(Публикуется на языке оригинала)


Павло Козирєв, який працював прес-аташе в "Зорі", розповів про своє ставлення до різних осіб зі світу футболу на тлі війни з Росією.

– Рафаїлов. Розпочнемо з плюсів. Варто віддати належне – нюх на талановитих гравців у нього був.


– Так, не сперечатимусь. Дійсно, були плюси, як у менеджера – незважаючи на його складний характер. Пішли трансфери: Лунін – у Реал, Бонавентуре – в Брюгге, Маліновський розкрився, Петряк, Харатін, Андрієвський, Караваєв. Багато таких імен.


– Спорт – не поза політикою. Особливо, коли у нас триває війна, коли сусідня держава прийшла на нашу територію – ніяких виправдань, ніяких "але", ніякого нейтралітету бути не може. Крапка. Ми повинні займати позицію, яка відповідає позиції нашої держави. Ми – громадяни, це наш обов’язок. Постів Рафаїлова у Фейсбуці “Де ви всі були, коли 8 років обстрілювали Донбас?” – Рафаїлов пробив дно, закликавши Україну скласти зброю я, дякувати Богу, не бачу – мені кидають скріни. Коментувати цю дичину складно. Країна, в якій ти прожив стільки років, стільки працював і заробляв гроші, рідні твої тут жили – і таке писати… "Ось у 14-му". Ми завжди будемо згадувати 14-й рік? Мені просто соромно дивитися на цю маячню.


Пам’ятаю Вернидуба, його емоційні прес-конференції. Він був патріотично налаштованим завжди. Неприховано казав: "Якщо щось трапиться в Україні, я буду першим, хто її боронитиме". І коли я побачив, що зараз Юрій Миколайович повернувся, став до лав ЗСУ, хоча міг продовжувати працювати у Шерифі без проблем – ось це Вчинок. А Рафаїлов, те, що він пише у Фейсбуці – це ганьба. Га-нь-ба! На жаль, він не виняток. Одразу згадую Киву, чи як його там, х*р знає…


– Тут скоріше аналогія навіть не з Кивою, а з твоїм екс-колегою Мармазовим. Одного поля ягоди.


– Знаєш, я за Мармазовим не слідкував, хоча мені казали, що він – у той же степ. У мене така позиція – і вона не зміниться. Можу говорити про це публічно. Всі, хто не підтримує Україну, всі, хто займає позицію а-ля Рафаїлов – більше ніколи зі мною не матимуть контакту. Ні-ко-ли! Чи буду я про це шкодувати? Ні! Я хочу підкреслити – це не слова, сказані на емоціях. Ні. І вже є тому приклади, є певні "друзі". Один поставив собі на аватарку російський прапор – нах*р назавжди. "Ображають народ Росії, бла-бла-бла" – нах*р. Ви мені більше не друзі. Я ненавиджу Росію, я ненавиджу російський прапор і моя думка не зміниться.