8 апреля 2022 12:57
3

Начальник КП "Киевский метрополитен" обратился к мэру с инициативой переименования 5 станций метро

Фото - ua.depositphotos.com


Начальник КП "Киевский метрополитен", депутат Киевского городского совета Виктор Брагинский обратился к мэру с инициативой переименования 5 станций метро.


"Обратился к мэру с инициативой переименования 5 станций подземки.


Наши люди покрываются "Дружбой народов", пока эта так называемая "дружба народов" убивает их земляков, соседей, родственников и уничтожает нашу страну. Такого быть не может. "Площадь Льва Толстого", "Берестейская", "Минская", "Героев Днепра" – туда же!


Убежден, что профильная комиссия по наименованиям совместно с общественностью выберет достойные названия и увековечит наших героев! Двигаемся к победе вместе!", - написав Брагинский в своем Facebook.

Береза. "А Дружби народів на існує? З естонцями та поляками ми не друзі? Чи ті, хто пропонують знають лише російський народ та орієнтуються на них? І чим когось роздратували герої Дніпра? Чи може в нас немає героїв тв Дніпра? А Берестейська??? Берестейщина — це український етнокультурний край у середній течії річки Західний Буг. Так, сьогодні ця тереторія входить до складу Берестейської області Білорусі. Але це привід відмовлятись від своєї культури та історії? В Москві установили пам'ятник Володимиру Великому, так може це привід відмовитись і від нього???
Скрыть
Sergey, Берестейська - походить від української назви міста Берестя (сьогодні у складі Білорусі), відомого також, як «Брест»; а також Брест-Литовського проспекту (нині — проспект Перемоги), де розташована станція. - так пише україномовна вікі. Ну, і Дружба народів - мається на увазі дружба з рашкою. Там навіть барельефи та інші символи були присутні на станції, можливо вже і немає - не звертав увагу.
Не згоден лише із перейменуванням станції "Героїв Дніпра". В 1943 році ті самі герої Дніпра Визволяли Україну від фашистів. Інші фашисти, із зірками на погонах, не рахуючи солдатських життів гнали людей під шквальний мінометний і кулеметний ворожий вогонь в крижану дніпровську воду.
Те що командування совєцької армії було бездарним і безжальним, не відміняє той факт що солдати, які полягли при визволенні Києва є справжні Герої