19 декабря 2021 18:00

Протистояння "Шахтаря" та "Львова": гірники прогнозовано перемогли, львів'яни – зуміли забити

3 грудня відбувся один з найочікуваніших матчів для вболівальників ФК «Львів». Їхня команда зустрілася з донецьким «Шахтарем» та спробувала здобути залікові бали. Перед матчем експерти задавалися питанням, чи зможуть львів’яни дати справжній бій гірникам та показати достойний футбол? Адже в останньому матчі вони зуміли не без проблем, але здолати луганську «Зорю» з рахунком 2:1, що позитивно вплинуло на настрій підопічних Олега Дулуба.

Букмекери були впевнені, що сенсації не відбудеться, а львів’яни поступляться команді Роберто Де Дзербі. Експерти zik.com.ua так оцінювали гру: програш «Шахтаря» йшов за 1,12, нічия – за 8,00, перемога «Львова» – 30,00. До речі, цей сервіс спеціалізується на складанні рейтингів ліцензійних букмекерських контор, покеррумів та казино, наприклад, Slots City.

Якщо команда Олега Дулуба після двох перемог поспіль знаходилася на емоційному підйомі, гірникам після вильоту з Ліги чемпіонів можна поспівчувати: вони втомлені, роздратовані та розчаровані. Матч з молдовським «Шерифом» вже ні на що не впливає. Проте, як зазначив Даріо Срна, можливо виліт з Ліги чемпіонів дозволить «Шахтарю» зосередитися на боротьбі у внутрішньому чемпіонаті та позмагатися за золоті нагороди з київським «Динамо». А це непроста задача: підопічним Роберто Де Дзербі аж ніяк не можна помилятися та втрачати очки.

Та попри втому та негативні емоції від вильоту з ЛЧ, «гірники» зуміли показати результативний футбол, хоч перший гол на рахунку львів'ян: ще на 17 хвилині Ернест Антві вразив ворота господарів красивим ударом. Проте далі забивали лише донеччани: Тете (пенальті), Педрінью, Артем Бондаренко, Марлос (пенальті), Тарас Степаненко та Юхим Конопля. На жаль, без альтернатив для «Львова». Хоча після м’яча Антві містяни мали кілька потенційно непоганих моментів, але невдало ними скористалися.

Справжнім MVP став гравець «Шахтаря» Михайло Мудрик, котрого чимало критикували кілька років поспіль. Сьогодні прогрес футболіста більш ніж очевидний. Тільки у цьому матчі Мудрик взяв участь у 5 голах своєї команди. Та проблема команди Де Дзербі у тому, що хоч рахунок і вражає, цього не скажеш про гру «гірників», адже в обороні гравці допустили чимало браку.