13 июня 2021 13:50

Сергей БЕЖЕНАР: "У нашей команды есть характер, и ребята его показали"

Наставник «Динамо» U14 Сергій Беженар прокоментував перемогу своїх підопічних у матчі-відповіді стадії плей-офф з рахунком 3:1 над одеською ДЮСШ-11 «Чорноморець» і вихід до фінальної частини змагань:


- У перерві говорили хлопцям не грати по рахунку, а продовжувати діяти, ніби рахунок 0:0, як у першому таймі. Другий тайм також потрібно було починати через пас, розігрувати комбінації - такі, як та, після якої ми забили другий м'яч - вважаю, вийшов супергол. Але у підсвідомості залишався рахунок, потім заробили необов'язковий стандарт... Знову вийшло, що один удар по наших воротах, навіть напівудар, призвів до пропущеного м'яча.


У попередніх інтерв'ю я говорив, що у нашої команди є характер, і сьогодні в потрібний момент хлопці його проявили. Також у них було і багато емоцій, що характерно для цього віку, тому часом неможливо передбачити, що буде через п'ять хвилин. Ми вчимо їх, говоримо, пояснюємо. Сьогодні перед грою був зроблений акцент на тому, що ми не програємо 0:1, щоб хлопці не бігли відразу вперед, а розігрували комбінації, які ми відпрацьовували на тренуваннях. Провели теоретичні заняття, розповіли, як потрібно правильно переміщатися.


Ви бачили, скільки моментів ми створили, особливо в першому таймі саме після добре розіграних комбінацій і правильних відкриттів. І перший гол вийшов хорошим, коли Ільченко біг на добивання, і його збили в чужому штрафному майданчику, і другий, який розіграли з підключенням крайнього захисника. Наші хлопці так хотіли вийти до фінальної частини, що прагнули утримати рахунок, який їх влаштовував, хоча ми їм кричали з бровки, щоб грали у свій футбол, використовували фланги. Добре, що все закінчилося добре, і ми наприкінці забили вирішальний м'яч.


Що стосується нашого першого забитого м'яча, який був скасований, не можу сказати нічого певного, оскільки саме в той момент відвернувся і не бачив моменту. Якщо наш гравець руками штовхав суперника, то рішення не зараховувати взяття воріт було справедливим, а якщо вони грали плече в плече, то ні - це не вважається фолом.


Трав'яний газон? Звичайно, грати на ньому краще для футболістів. Весь цей тиждень ми готувалися на натуральному покритті - у нас на базі на Нивках прекрасне поле і створені всі умови, і це дало свої плоди.