13 июня 2021 09:07

ДЮФЛУ. Элит-лига. U-17. ДЮСШ-11 "Черноморец" - "Динамо" 2:0

У суботу відбувся матч-відповідь раунду плей-оф за вихід до фіналів Еліт-ліги ДЮФЛУ у випускній групі U17.


Матч проводився на стадіоні «Хаджибей», розташованому в смт. Усатово під Одесою.


Нагадаємо, тиждень тому в першій грі в Києві динамівці вели в рахунку до останньої хвилини, завдяки голу Антона Царенка та граючи в меншості після вилучення голкіпера Ісаченка, однак на останній компенсованій хвилини пропустили гол з пенальті, тож гра завершилася внічию 1:1. Однак одеситам зарахували технічну поразку 0:3, оскільки за них зіграв дискваліфікований гравець.


«Біло-сині» зі стартових хвилин вийшли націленими на ворота суперників. Перший момент створив Артем Слесар, який пішов на загострення, прорвавшись правим флангом, та небезпечно прострілював у центр. Згодом уже Євген Пастух прострілював з того ж правого флангу на Ігоря Горбача, однак центрфорварду завадили як слід пробити. Загрожували кияни воротам суперників і після кутових.


Господарі відповіли моментами в середині тайму. І двічі відмінно зіграв динамівський голкіпер Андрій Кочерга. Спершу він зреагував на удар бісіклетою, який завдав Лисков, а за хвилину парирував удар головою Славова після навісу Лискова з кутового на ближню стійку. В іншому епізоді під удар Лискова з близької відстані вчасно підставився захисник. Як і в першому матчі, саме ці двоє завдавали найбільшого клопоту динамівській обороні.


Ближче до завершення першого тайму динамівці знову організували кілька небезпечних атак. Царенко класно підключив по флангу Анікєєва, той гостро прострілив на Горбача, однак Ігор опинився в офсайді. Момент мав і Слесар, який набігав та бив з ходу з меж штрафного майданчика, але м’яч полетів над поперечиною.


Після перерви динамівці заграли ще активніше попереду. З перших хвилин тайму вони почали атакувати великою кількістю гравців. Непоганий удар із далекої відстані вдався Філатову, активно заграли фланги, куди почали зміщуватися Горбач та Царенко. Утім, гострі простріли не призводили до завершальних ударів.


А от господарі реалізували свій перший момент у другому таймі. Після навісу з лівого флангу в центр штрафного майданчика ніхто не завадив Пурцакіну ударом головою переправити м’яч у кут воріт.


Наставники «Динамо» вдалися до замін, які одразу принесли користь. Артур Уваров, щойно вийшовши на поле, промчав лівим флангом та був збитий на газон на куті штрафного майданчика. Арбітр призначив штрафний, який узявся виконувати Царенко. Він пробив майже бездоганно, але м’яч із дев’ятки потягнув голкіпер, перевівши на кутовий.


З плином часу емоцій на полі ставало все більше, а з ними і жорстоких зіткнень та взаємних претензій. За 15 хвилин до завершення гри господарі поля забили вдруге після потужного удару Зінченка з-за меж штрафного майданчика.


Але і після другого пропущеного м’яча динамівці неслися вперед. Після таких швидких проривів небезпечно били Пастух та Царенко, але на висоті був голкіпер одеситів. А коли і він не міг врятувати, під удар Уварова з кількох метрів підставився захисник, відбивши м’яч на лінії воріт.


Тим не менше, «Динамо» U17 потрапляє до фіналів сезону ДЮФЛУ за сумою двох матчів.


ДЮСШ-11 Чорноморець Одеса - Динамо Київ - 2:0 (перший матч 0:3, т.п.)


ДЮСШ-11: Шушман, Кульбачук, Шульга, Осипов, Зінченко, Абу Аль Шамлат, Ліфаренко, Славов, Пурцакін (Омельян, 85), Байдан, Лисков


Динамо: Кочерга, Анікєєв, Волковицький (Канаєв, 71), Філатов, Чубатий, Слесарь (Давлатов, 78), Михайлів, Ганжола (Мельниченко, 65), Пастух, Царенко (к), Горбач (Уваров, 65)


Голи: Пурцакін (64), Зінченко (76)


Попередження: Кульбачук (66) - Слесар (58), Горбач (61), Філатов (89)