9 июня 2021 10:50

Энес МАХМУТОВИЧ: "Во "Львове" чувствую себя очень хорошо"

У минулому сезоні люксембурзький захисник «Львова» Енес Махмутовіч став одним із лідерів команди. У завершальних матчах чемпіонату 24-річний гравець виводив «містян» на поле з капітанською пов’язкою. Розпитали Махмутовіча про минулий сезон та очікування від майбутнього, про виступи за національну збірну Люксембурга та чому має інший графік відпустки.


Про адаптацію та очікування від майбутнього сезону. Мені знадобилося трохи часу на адаптацію до нового стилю футболу. Також у клубі були певні кадрові зміни впродовж сезону. Такі фактори, звичайно, вимагають необхідного пристосування. Кожен тренер, який очолював команду у минулому розіграші УПЛ, приніс щось своє. Особисто я завжди ставив та ставлю перед собою високі вимоги, тому старався взяти корисне від кожного. Усе для того, аби з кожним матчем ставати кращим. Сподіваюся, у наступному сезоні ми зможемо зберегти свою ходу та разом продовжимо рух вперед.


Про різницю між англійським та українським чемпіонатами. Перш за все, звернув увагу на швидкість. Кожен гравець, який виступає в Англії, також дуже сильний. Грати потрібно однаково добре і в захисті, і в атаці. Вони дуже багато працюють у спортзалі. Швидкість та міць виконавців – ось, на мою думку, головні відмінності англійського та українського чемпіонатів.


Про емоції під час виступів у збірній Люксембургу та у «Львові». Коли одягаюсь у форму збірної, відчуваю гордість. Люксембург подарував мені і моїй родині все, що ми маємо. Ніколи не забуду, що мої батьки, як і тисячі інших людей, колись залишили свій дім, аби забезпечити майбутнє для власних дітей. Коли виходжу у складі збірної, намагаюся віддячити цій країні грою на футбольному полі. Щодо «Львова», то це вже як другий дім. Мені тут дуже добре. Сподіваюся, цьому клубу я зможу принести таку ж користь, як і своїй збірній.


Про минулий вояж до стану збірної. Наш наставник спробував нову тактичну схему 3-5-2 у цих матчах. Проте результати нас, звісно, засмутили. Могли зіграти набагато краще. Поступились Норвегії на останніх хвилинах. З Шотландією хоч і грали вдесятьох протягом години, але все ж зуміли створити гольові шанси і зберегти концентрацію. Вважаю, що майбутнє моєї збірної буде яскравим.


Про плани на відпустку. Найближчі кілька днів матиму певні процедури відновлення. Після цього поїду до Чорногорії на відпочинок, а також побачу родину, яка там мешкає. Можливо, вдасться трішки продовжити відпустку. На відміну від інших, у мене було лише 12 днів відпочинку, адже приєднався до табору збірної 23 травня. Треба перевести подих.


Фото - сайт ПФК "Львіів"