26 марта 2021 13:14
2

Екатерина Монзуль станет одной из первых двух арбитров-женщин, которые проведут матчи чемпионата мира среди мужчин

Українка Катерина Монзуль стане однією з перших арбітрів-жінок, що працюватимуть на матчах чоловічої світової першості.


Офіційний сайт ФІФА у своїй публікації привернув увагу до того факту, що вперше в історії матчі чемпіонату світу серед чоловіків судитимуть арбітри-жінки.

Ними стануть українка Катерина Монзуль та француженка Стефані Фраппар. Що цікаво, працюватимуть вони на поєдинках суперників збірної України у груповому раунді Євро-2020. Так, 27 березня Фраппар проведе матч відбору ЧС-2022 Нідерланди — Латвія в Амстердамі, а 28-го числа Монзуль судитиме зустріч Австрія — Фарерські о-ви у Відні.

«Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи», — зазначив голова Комітету арбітрів ФІФА П'єрлуїджі Колліна.

За останні два роки Стефані Фраппар провела цілу низку відповідальних матчів. Наприклад, 2019 року вона відсудила фінал чемпіонату світу серед жінок між збірними США та Нідерландів. Фраппар накопичила цінний досвід в єврокубкових матчах і у французькій Лізі 1.

Катерина Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, проводить багато матчів у Прем'єр-лізі України й часто запрошується на єврокубкові турніри та змагання національних збірних, зазначає сайт ФІФА.

Додамо, що на матчі Австрія — Фарерські острови Катерині Монзуль на лініях допомагатимуть співвітчизники Олександр Жуков та Віктор Матяш. Четвертий суддя — Денис Шурман. Суддівський спостерігач — Дарко Чеферін (Словенія). Делегат ФІФА — Франтишек Лауринець (Словаччина).

Целую Монзуль пригласили! на матч Австрія — Фарерські острови!
Катерині Монзуль на лініях допомагатимуть співвітчизники Олександр Жуков та Віктор Матяш. Четвертий суддя — Денис Шурман.

Вот это прогресс,так прогресс в украинском судействе!
А что же дальше?
Ну все. Чекаємо тепер радісні поскулювання павелки про те як у нас все добре. Арбітри судять цілий відбірний матч самого ЧС.
От тільки питання чого без своєї бригади? І цілий шурман четвертим.
Ще питання: суддівський спостерігач Дарко ЧЕФЕРІН? брат, родич голови УЕФА?