22 ноября 2020 19:14

Вторая лига. В разгар сезона "Перемога" и "Балканы" остались без тренеров

Після 12-го туру відразу у двох клубах відбулися відставки на тренерському містку. Андрій Пархоменко залишив «Балкани» після поразки від сусідів із «Реалу-Фарми», а Євген Яровенко припинив співпрацю з «Перемогою» під час паузи у виступах, викликаної спалахом у команді коронавірусу.


А найбільшу увагу в черговому турі було прикуто до протистояння в Білозір’ї, де з’ясовували стосунки сусіди із чільної групи — «Черкащина» й «Кривбас». Суперники часу на розвідку не гаяли, із першої хвилини на полі точилася завзята боротьба. У дебюті з найкращого боку себе зарекомендував воротар господарів Денис Старченко, який парирував два небезпечні удари гостей із близької відстані. Проте саме помилка голкіпера «Черкащини» допомогла криворіжцям уже на 14-й хвилині вийти вперед: Віктор Берко несильно пробив у бік воріт, схоже, Старченко прогавив момент удару, і м’яч пірнув між його ніг у сітку.


Бажання відігратися змусило господарів узяти на озброєння довгі передачі й розраховувати на домашні заготовки під час розіграшу стандартних положень. На 61-й хвилині стопер Дмитро Климаков виграв верхову дуель і підкоригував політ м’яча до сітки. 1:1.


«Кривбасу» дуже кортіло забити переможний гол, який дозволив би йому очолити групу переслідувачів «Металу», але Старченко зумів реабілітуватися за свою помилку, двічі врятувавши «Черкащину» від неприємностей. Тож у поєдинку було зафіксовано нічийний результат, який більше влаштував конкурентів у групі «Б».


А у групі «А» розгромну звитягу здобули ужгородці — над футболістами львівських «Карпат», які знову виявилися хлопчиками для биття. З-поміж сьогоднішніх матчів першим завершився поєдинок у Щасливому, де «Рубікон» приймав «Поділля». Господарі відкрили рахунок уже в дебюті завдяки влучному удару Вадима Шутенка, але ще до перерви подоляни зуміли не тільки відігратися, а й вийти вперед (відзначилися Владислав Прильопа та Ярослав Шпикула). Наприкінці матчу Дмитро Прохня утретє засмутив голкіпера «Рубікону», а наостанок півзахисник господарів Ярослав Аннич уразив власні ворота. 1:4.


Не відставали від «Поділля» й інші команди із чільної групи. «Діназ» упевнено здолав опір «Оболоні-2» й продовжує лідирувати, а «Епіцентр» виявився сильнішим за сусідів із Вінниці.


Друга ліга


Група «А»


9 тур


17.11.2020

«Оболонь-2» — «Карпати» Л — 1:0


10 тур


18.11.2020

«Епіцентр» — «Буковина» — 2:2


12 тур


21.11.2020

«Карпати» Г — «Калуш» — не відбувся

«Чайка» — «Чернігів» — 2:0

«Карпати» Л — «Ужгород» — 0:5


22.11.2020

«Рубікон» — «Поділля» — 1:4

«Оболонь-2» — «Діназ» — 0:5

«Волинь-2» — «Буковина» — 1:0

«Епіцентр» — «Нива» — 2:0



Група «Б»


12 тур


19.11.2020

«Реал-Фарма» — «Балкани» — 2:0


20.11.2020

«Дніпро» — «Металург» — 0:1


21.11.2020

«Черкащина» — «Кривбас» — 1:1

«Миколаїв-2» — «Таврія Сімферополь» — 0:3

«Нікополь» — «Енергія» — не відбувся

«Перемога» — «Яруд» — не відбувся