15 июня 2020 08:05

Новости клубов ПФЛ: "Рух" решил судьбу противостояния с соседями в дебюте

Згідно з рішенням Виконкому УАФ, який затвердив рішення Конференції ПФЛ, 24 червня поновиться суперництво в першій вітчизняній лізі. Очікується дуже гостра боротьба як за підвищення в класі (амбітні плани відразу в шести учасників), так і за збереження прописки.


Команди, що посядуть 15-е та 16-е місця в турнірній таблиці першої ліги, зіграють матчі плей-офф з командами, шо зайняли треті місця в групах «А» та «Б» другої ліги. Господар поля визначиться шляхом жеребкування. Етап плей-офф складається з двох матчів, по одному на полі кожної з команд-учасниць.


У свою чергу клуби, що посіли перші та другі місця другої ліги (групи «А» та «Б») за підсумками зіграних двох кіл чемпіонату визнані як такі, що переходять до першої ліги за умови наявності атестату, який надає право участі у змаганнях серед клубів першої ліги.


Тим часом футболісти «Черкащини» провели ще один спаринг з елітною командою — «Олександрією». Підопічні Дениса Маринчука чинили гідний опір, хоч і поступилися — 0:2. 14 червня в Бучі вони поміряються силами з київською «Оболонню-Бровар».


А лідер першої ліги, «Рух», приймав у Винниках географічного сусіда — «Прикарпаття». Господарі вирішили долю протистояння вже в дебюті, коли влучними ударами відзначилися Микола Кухаревич і Олег Синиця. Наприкінці поєдинку Іван Брікнер довів справу до розгрому — 3:0. Заради справедливості слід сказати, що гості діяли без п’ятьох основних виконавців, але їхній керманич Володимир Ковалюк сподівається, що в наступному спарингу, з «Агробізнесом», який відбудеться 16 червня, іванофранківці гратимуть уже бойовим складом.


Один із переслідувачів львів’ян, «Інгулець», виїжджав до Полтави, де з’ясовував стосунки з молодіжним складом «Ворскли». У другому таймі підопічні Сергія Лавриненка таки зуміли схилити шальки терезів на свій бік — 2:0.


Що ж до другої ліги, то там команди вийдуть на поле вже в наступному сезоні.