23 сентября 2005 14:59

Шевченко признан лучшим игроком матча с "Лацио"


Переконливою перемогою над "Лаціо", що супроводжується яскравою грою, порадував своїх уболівальників "Мілан". Аналізуючи цей двобій, італійські газети серед основних причин перемоги називають фактор "Сан-Сіро" - неповторну атмосферу "Футбольної Ла Скали", а також чудову гру українського форварда Андрія Шевченка, що відкрив рахунок у матчі. Всі італійські газети, що дають оцінки гравцям у матчах серії А, одностайні: український нападаючий гідний "сімки" - вищого бала в "Мілані".

Лише La Gazzetta dello Sport поставила аналогічну оцінку й іншому герою матчу - бразильцеві Кака. Найбільш популярне спортивне видання Італії назвало авторів забитих голів у цій грі - Шевченка й Кака - "провідними акторами "міланської" театральної трупи". За версією інших видань, Шевченко в цьому матчі рівних не було. La Repubblica написала: "Шева й Кака підбадьорили "Мілан".

Отже, у чотирьох турах чемпіонату український форвард відрізнився тричі. Шевченко в змаганні бомбардирів відстає на 2 забитих м'ячі від лідируючого флорентійця Луки Тоні. Правда, 1 з 5 голів Тоні провів з пенальті, а Андрій забивав винятково з гри. А от "Мілан" поки перебуває в середині турнірної таблиці, на 5 очок відстаючи від лідера - "Ювентуса".

"Спорт-Експрес в Україні"