2 сентября 2005 15:45

Сборная U-17 в шаге от почетного кубка


Українська збірна, що складається з гравців до 17-ти років, продовжує радувати своєю впевненою грою. Підопічні Вадима Дьордя вийшли до фіналу представницького міжнародного турніру у Польщі „Syrenka Cup”, здолавши збірні Землі Баварія та Норвегії. І це при тому, що до лав команди з різних причин не вдалося залучити трьох гравців, на яких розраховував тренерський штаб.

Згідно з регламентом змагань вісім колективів було розбито по парах, переможці яких зустрічалися між собою. Дві найсильніші сформували фінальний дует. Дебютний матч, котрий чи не з колес після 20-годинного переїзду провели українці проти німців, видався досить складним. Окрім втоми далася взнаки відсутність будь-якого часу для адаптації – наша збірна живе у Татрах у гірській місцевості на висоті 800 м над рівнем моря. Основний час завершився нульовою нічиєю, а в серії післяматчевих пенальті Артем Кичак відбив три удари суперника, натомість Рибковський, Бутенін та Ковальов відзначилися влучністю.

Дебют зустрічі з норвежцями був за нашою командою, але дві стовідсоткових нагоди українці не використали. І тут спрацювало футбольне правило – на 6-й хвилині Кичак був безсилим проти майстерного удару головою суперника. Однак за 12 хвилин Пшеничному вдалося вирівняти рахунок, а за 2 хвилин до завершення першої половини наші хлопці вийшли вперед. Закріпив успіх наприкінці поєдинку Зозуля.

„Селекцію завершили у матчі з Уельсом у середині серпня, - сказав прес-службі ФФУ Вадим Дьордь. – На мій погляд, на турнір у Польщі залучили найсильніших на сьогодні виконавців цієї вікової категорії. Перед тренерським штабом стоїть завдання напрацювати кілька тактичних схем, награти колектив та додати хлопцям упевненості. На сьогодні це нам вдалося приблизно на 80 %, і на цьому не зупиняємося. Я задоволений тим, як мої підлеглі провели обидві зустрічі. На початку зборів хлопці пообіцяли привезти головний трофей турніру - жодній вітчизняній команді цього ще не вдавалося. Головне завдання вбачаємо в тому, щоб навчити хлопців грати футбол”.

І, за великим рахунком, їм це вдається, адже вболівальники схвально відгукуються про гру цієї збірної. А перемога на Міжнародному турнірі пам’яті Віктора Баннікова, що пройшов у Києві, тому підтвердження. Адже здобутий трофей багато в чому став можливим завдяки активній підтримці трибун новоствореного Навчально-тренувального комплексу, де проходив фінал.

Завтра на українців очікує фінальне протистояння зі збірною Словаччини. Окрім фізичного навантаження збірній доведеться відчути певним чином і моральне - обіцянки слід виконувати...

Україна – Німечина 0:0 (3:0 пен.)
Україна: Кичак, Мікіцей, Бутенін, Ковальов, Ховбоша (Рибковський, 41), Каблаш (Міщенко, 41), Коншин (Сагайдак, 41), Куцяба (Зозуля, 41), Політило, Колода (Пшеничний, 41), Д’ячук (Волков, 41).
Голи: Рибковський, Бутенін, Ковальов (післяматчеві пен.)

Норвегія - Україна 1:3 (1:2)
Україна: Кичак, Мікіцей (Ховбоша, 75), Бутенін, Ковальов, Сагайдак, Рибковський, Зозуля, Куцяба, Політило, Пшеничний (Коншин, 70), Волков (Колода, 41).
Голи: 1:0 (6), 1:1 Пшеничний, 18, 1:2 Ковальов, 43, 1:3 Зозуля, 78.