23 августа 2005 17:27

Сборная Украины: подготовка к матчу с Грузией


Головний тренер національної команди України Олег Блохін оприлюднив список футболістів, викликаних на збір, що передує матчам кваліфікайного раунду чемпіонату світу з футболу 2006 між національними командами Грузії (3 вересня) та Туреччини (7 вересня). До числа викликаних увійшли 22 гравців. Серед них троє „звичних” легіонерів – Гусін, Шевченко та Воронін, а також один новоспечений – Венглинський, який цього літа підписав контракт з грецьким АЕКом.

Повертаються до складу національної команди для участі в офіційних матчах і двоє „нових” динамівців - Сергій Ребров та Владислав Ващук. За рахунок того, що хлопці тепер захищають кольори столичного клубу на статус базового у національній збірній може претендувати скоріше не „Дніпро”, представлений шістьма збірниками, а київське „Динамо”. Цього разу віце-чемпіон країни делегував до збірної сімох футболістів.

Олег Блохін повернув до національної команди і найкращого бомбардира поточного чемпіонату України - гравця донецького „Металурга” Сергія Шищенка. Вісім голів, забитих ним у шести турах, тренери національної команди не могли не помітити. „Хто добре грає у клубі і бажає захищати честь країни у національній команді – завжди в ній бажаний,” - заявив Олег Блохін.”Ми собі не вороги і хочемо, щоб у національній команді грали справді найсильніші виконавці,” – додав стосовно теми виклику Сергія Шищенка Андрій Баль.

Відзначимо також, що вперше за останні два роки до національної команди залучено гравця донецького „Шахтаря” В’ячеслава Шевчука. Востаннє він отримував виклик до головної команди країни у вересні 2003 року. Перше в кар’єрі запрошення у національну збірну для участі в офіційних матчах отримав і молодий воротар „Кривбасу” Максим Старцев.

Підготовка команди до відповідального матчу з грузинами у Тбілісі розпочнеться 29 серпня на базі київського „Динамо” у Кончі-Заспі. 31 серпня, о 13 годині, заплановано прес-конференцію з журналістами, а ввечері відбудеться відкрите тренування національної команди.