16 августа 2005 20:30

Украинцев и сербов рассудит поляк


Сьогодні триває другий день ІІІ Міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського. Для учасників та гостей турніру він буде насиченим, адже окрім відвідування офіційних заходів, командам належить якнайкраще підготуватися до заключного ігрового дня. На українців у матчі за 3-є місце очікує збірна Сербії та Чорногорії, а у фіналі, нагадаємо, зійдуться збірні Ізраїлю та Польщі.

Вранці відбулася церемонія покладання квітів на меморіалі Валерія Лобановського на Байковому цвинтарі. Пам’ять великого тренера вшанували керівництво ФФУ на чолі з президентом Григорієм Суркісом, усі команди та представники тренерських штабів учасників змагань, футбольні керівники країн-учасниць, а також гості турніру: генеральний секретар ФІФА Урс Лінсі, ветерани футболу і функціонери з Росії, Туреччини, Вірменії, прихильники таланту Лобановського, представники ЗМІ. Корзини квітів поклали до могили від родини Валерія Васильовича, ФФУ, ПФЛ України, Київської міської ради, ветеранів футболу та київського „Динамо”.

А тим часом стали відомі прізвища арбітрів, що проводитимуть завтрашні зустрічі. Визначилися асистенти арбітра та делегати на обидва фінальних матчі. Томаш Мікульський, асистентами якого будуть Сергій Цимбал та Геннадій Біч проводитиме матч за 3-є місце. Четвертим арбітром буде Олег Деревінський. Делегуватиме зустріч Сергій Татулян. Фінальний двобій в полі проведе Мілан Караджич (Сербія та Чорногорія), а на лінії - Олександр Кревський та Юрій Буренко. Оцінюватиме їх роботу Костянтин Віхров. Четвертим стане Олег Орєхов.