13 августа 2005 07:46

Cборная U-17. Товарищеские матчи с Уэльсом


9 серпня, юнацька збірна команда України (U17) в рамках підготовки до кваліфікаційного раунду V чемпіонату Європи провела товариську зустріч проти одноліток з Уельсу. Гра пройшла на стадіоні НТК ФФУ ім. В.Баннікова.

Українські футболісти здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0 - м’яч в дебюті забив Олег Міщенко, вдало зігравши на добивання. Наставника українців Вадима Дьордя не задовольнила гра команди в першому таймі, адже наша команда діяла невпевнено, а деякі новачки не могли належним чином вписатися в загальний малюнок гри. „Одразу дві причини вплинули на перебіг подій у матчі. По-перше, одна група гравців приїхала з клубів перевтомленою, а інша, навпаки, після відпустки. Фізична розбалансованість, звичайно ж, далася вчора взнаки. В той же час суперник постав перед нами добре збалансованим, зіграним. Особливо це стосується захисних ланок збірної Уельсу”, - сказав прес-службі ФФУ наставник „жовто-блакитних”.

Учора протягом матчу тренерський штаб українців провів одразу дев’ять замін і всі новачки мали можливість проявити себе. Однак не всім це вдалося. „Через те, що дехто з кандидатів до збірної не зміг увійти як слід у гру, нам доводилося робити подвійні і, навіть, потрійні заміни. Але в цілому я не маю великих претензій до гравців у другому таймі, усі проявили характер і дещо вирівняли гру. Я задоволений тим, що вдалося перемогти”.

Україна: 1.Махновський, 2.Довгій, 3.Бутенін, 5.Рибковський (6.Колода,41), 17.Ковальов, 16.Мікіцей, 10.Зозуля (к), 22.Куцяба (4.Пінчук,41, 14.Сагайдак,74), 7.Назарчук (15.Політило,31, 11.Оганесян,69, 11.Башкіров,76), 18.Пшеничний (19.Гайдаш, 41), 9.Міщенко (20.Леонов,41, 8.Коншин,68).Запасні: 23.Іванов, 13.Мурга.

Гол: 1:0 Міщенко (3).
Попередження: 6.Колода (43).


11 серпня у другому товариському матчі в Обухові наша команда поступилася з рахунком 1:2 одноліткам з Уельсу. Вже на першій хвилині Денис Пшеничний мав можливість відкрити рахунок, але після його удару захисник в останню мить виніс м’яча з лінії воріт. Злива, яка пішла у середині тайму, лише заважала обом командам демонструвати гарний футбол та високу майстерність. За цієї погоди команди припустилися до дальніх ударів.

У середині тайму суперник забив гол, але перед цим було зафіксовано положення „поза грою”. Та вже за кілька хвилин їм таки вдалося розпечатати ворота Махновського. Пропущений гол додав снаги українцям і м’яч у відповідь не змусив на себе довго чекати: „шахтар” Ковальов потужним ударом зі штрафного зрівнює рахунок у зустрічі. Активні дії українців на 31 хвилині призвели до порушення проти Зозулі у штрафному майданчику. Але Максим Ковальов з „точки” пробиває прямісінько у воротаря.

Другий тайм обидві команди почали матч майже різними складами. Українці володіли ініціативою, а Уельс надійно захищався та гостро контратакував. Захопившись атакою, українці не встигли за швидкісним Карлом Джонсом, який пройшовши флангом, зробив навіс і нападаючий суперника ударом головою встановив остаточну крапку в матчі.

За останні хвилини матчу обидві збірні мали можливість не раз засмутити своїх голкіперів, але фортуна так і залишилась на боці Уельсу.
Україна: 1.Костянтин МАХНОВСЬКИЙ, 3.Артем БУТЕНІН, 17.Максим КОВАЛЬОВ, 2.Олексій ДОВГІЙ (14.Андрій САГАЙДАК), 16.Станіслав Мікіцей (13.Ілля МУРГА), 22.Ярослав КУЦЯБА, 10.Роман ЗОЗУЛЯ (8.Юрій КОНШИН), 5.Павло РИБКОВСЬКИЙ (6.Дмитро КОЛОДА), 21.Олексій БАШКІРОВ (15.Сергій ПОЛІТИЛО), 18.Денис ПШЕНИЧНИЙ (19.Андрій ГАЙДАШ), 9.Олег МІЩЕНКО (7.Олександр НАЗАРЧУК).

Голи: 0:1 Мун (24), 1:1 Ковальов (26), 1:2 М.Джонс (67).
Нереалізований пенальті: Ковальов (31).
Попередження: Ковальов (71)