17 июня 2005 13:58

Клубы высшей лиги получили лицензии ФФУ


Сьогодні відбулося засідання Атестаційної комісії ФФУ, по завершенні якого клуби, що відповідають вимогам Положення „Про атестацію футбольних клубів України”, отримали атестати, які надають право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд сезону 2005/06 рр. Семеро представників вищого дивізіону („Динамо” (Київ), „Шахтар” (Донецьк), „Металург” (Донецьк), „Дніпро” (Дніпропетровськ), „Іллічівець” (Маріуполь), „Чорноморець” (Одеса) та „”Волинь” (Луцьк) отримали ліцензії на право участі у внутрішніх змаганнях та турнірах під егідою УЄФА. Інші клуби, такі як „Металург” З, „Таврія” (Сімферополь), „Ворскла” (Полтава), „Арсенал” (Київ), „Металіст” (Харків), „Кривбас” (Кривий Ріг) та „Закарпаття” Ужгород отримали Атестат на право участі у змаганнях вищої ліги сезону 2005/05 рр.

Зазначимо, що клуби, що за спортивним принципом завоювали право брати участь у змаганнях елітного дивізіону – „Арсенал” (Харків) та „Сталь” (Алчевськ) також пройшли процедуру атестування та отримали відповідну ліцензію.

Наступної п’ятниці, 24 червня, відбудеться засідання Атестаційної комісії з оцінки відповідності клубів-претендентів на право участі у першості України з футболу серед команд першої ліги. Сьогодні стан інфраструктури та постановка роботи в кількох клубах викликає глибоке занепокоєння. Незважаючи на це, ФФУ зацікавлена в тому, щоб допомагати в підвищенні стандартів якості всім тим, хто так чи інакше пов'язаний з футболом. Це передбачає удосконалення загальної структури футболу. Національна федерація будує футбол європейського рівня, який повинен відповідати сучасним стандартам якості, працює над подальшим удосконаленням як усієї футбольної структури так і футболу нижчих ліг, на що спрямовані дії Виконкому ФФУ та Атестаційної комісії.