5 марта 2020 10:36

Представитель "Волыни": "У клуба нет другого пути, кроме как повыситься в классе"

Директор Волині Валентин Кошельник розповів про клубну інфраструктуру, а також запевнив у тому, що Волинь за підсумком сезону підвищиться у класі.


— Серед семи–восьми команд, які претендують на підвищення у класі є такі, які вже зараз до цього готові інфраструктурно. Погоджуєтеся із тим, що серед цих колективів є луцька Волинь?

— Дійсно, вже так історично склалося, що Волинь грає завжди у елітному дивізіоні. Вважаю, виступ Волині у Першій лізі скорше винятком із правил.


Стадіон «Авангард» вже зараз може приймати матчі Favbet Ліги. Наш стадіон уже в реєстрі стадіонів для Favbet Ліги. Також у клубу є база, на якій створені належні умови для гравців. Наша команда U-19 грає у Прем’єр-Лізі. У Луцьку навіть є жіноча команда — якщо це буде вимогою Регламенту, будемо до цього готові. Можу сказати, що на сьогоднішній день клуб готовий до підвищення у класі. З інфраструктурою у нас немає проблем. Все у руках тренерського штабу та гравців. Віримо у них та сподіваємося, що все буде добре.

— Минулого сезону Волинь поступилася Карпатам у стикових матчах. На вашу думку, чому не вдалося перемогти львів’ян?

— У футболі дуже багато нюансів. Не завжди кадровий потенціал відіграє ключову роль. Потрібно щоб фортуна також посміхалася нам. Вважаю, що у деяких моментах тренери та керівництво недопрацювали, а також гравці трішки не дограли у конкретних епізодах. Сума цих факторів вплинула на підсумковий результат. Головне, що нам вдалося зробити роботу над помилками і думаю, що цього сезону зможемо підвищитися у класі

— Футболістів додатково мотивували на гру з Карпатами?

— Думаю, що наших футболістів не потрібно додатково фінансово мотивувати. Вони і так завжди налаштовані по-бойовому, готові хоч завтра грати у Favbet Лізі. Хлопці завжди викладаються на максимум своїх можливостей.

— Можете виділити головних конкурентів Волині у цьому сезоні?

— На це питання відповім вам з легкістю. Можу виділити сім перших колективів за підсумками осінньої частини сезону. Запевняю, що Волинь за підсумком чемпіонату буде у призовій трійці. Іншого шляху у нас немає.

— Зміна тренерів у Оболоні-Бровар та Русі може якого негативно вплинути на ці команди?

— Керівництву цих клубів видніше. Вони ухвалюють рішення і вони відповідають за результат. Поки не можу щось конкретно сказати з цього приводу. Тільки матчі чемпіонату дадуть відповіді на всі питання.

Ярослав Кроха