7 июня 2005 18:26

"Шахтер" - "Днепр": экспертная комиссия ФФУ нашла три результативных ошибки в пользу хозяев


Матч 28-го туру між донецьким "Шахтарем" та дніпропетровським "Дніпром", який виграли гірники з рахунком 2:0 вже став історією. Утім, команда з Дніпропетровська була украй незадоволена суддівством у цьому двобої і подала протест на арбітраж.

Даний лист ФК "Дніпро" з відеоматеріалами був розглянутий на засіданні експертної комісії ФФУ, яка винесла рішення, що суддівська бригада на чолі із Дзюбою призначила у ворота "Дніпра" в грі з "Шахтарем" несправедливий пенальті, не зарахувала "чистий гол" Назаренка у ворота Лаштувки та не був призначений пенальті у ворота команди Луческу на 44-ій хвилині...

Текст рішення Експертної комісії ФФУ був опублікований на офіційному сайті ФК "Дніпро".

6 червня відбулося засідання Експертної комісії ФФУ в складі Кобичика П.Д., Вихрова К.Л., Грисьо Я.А., Лисенко В.В. На цьому засіданні був розглянутий лист ФК "Дніпро" від 30 травня щодо арбітражу зустрічі 28-го тура чемпіонату України "Шахтар" - "Дніпро". На підставі наданих відеоматеріалів комісія ухвалила наступне:

1. На 11-й хвилині матчу асистент арбітра Кислюк О. помилково відмінив правильно забитий м`яч у ворота команди "Шахтар" Донецьк (положение "поза грою" у футболіста "Дніпра" не було).

2. На 12-й хвилині матчу арбітр Дзюба С. помилково призначив 11-метровий удар у ворота команди "Дніпро" Дніпропетровськ (порушення Правил гри з боку воротаря команди "Дніпро" у власній штрафній площі не було).

3. На 44-й хвилині матчу арбітр Дзюба С. помилково не призначив 11-метровий штрафний удар у ворота команди "Шахтар" Донецьк (не зафіксував гру рукою з боку футболіста команди "Шахтар" у власній штрафній площі, необґрунтовано при цьому застосувавши принцип "переваги").

Згідно, регламенту світових та європейських норм футболу матч через невірне суддівство не може переграватися, а шкода... У разі визначення помилкових дій судді, максимум на що може розрахувати "ображена" сторона – це на дискваліфікацію рефері. Щоправда, від цього тому ж самому "Дніпру" не легше. На фініші же чемпіонату може не вистачити одного чи трьох очок для завоювання путівки в єврокубки...