6 июня 2005 19:54

Молодежная сборная Украины: испытание греками


Сьогодні, 6 червня, наша молодіжна збірна вирушила рейсовим літаком до Афін.

За відсутності Олексія Михайличенка через голландський старт юнаків 1985 р.н. на першості світу молодіжку очолюватиме Геннадій Литовченко, якому допомагатиме Юрій Калитвинцев. Завтра українські юнаки у рамках відбору до ЧЄ-2006 протистоятимуть господарям на стадіоні “Апостолос Ніколаїдіс”, де 2003-го вже зустрічалися у минулому циклі підопічні Леоніда Буряка та Отто Рехагеля. Початок двобою других команд України та Греції - о 19.00.

Наша делегація мешкатиме в Афінах. Тренування на сьогодні не заплановане. У розпорядженні тренерського штабу 19 футболістів, а також відеозапис останньої гри молодіжок Туреччина – Греція.

Щодо складу на афінський іспит, то, як і обіцяв пан Михайличенко, він на 100 відсотків відрізняється від заявки на домашній матч з казахами. “Геннадій Литовченко та Юрій Калитвинцев повезуть до Греції молодіжну збірну в її чистому вигляді – хлопців 83-84 рр.н. Хоча є серед них і молодші футболісти, які складають розширену обойму молодіжки на наступний відбірний цикл”, - зазначив керманич на останній післяматчевій прес-конференції 3 червня.

Слід виокремити у «списку 19-ти» чотирьох футболістів, котрим ще не доводилося зодягати “жовто-блакитну” футболку збірних різних вікових категорій: захисники – Дмитро ГРИШКО („Чорноморець” Одеса), Володимир ФЕДОРІВ („Карпати” Львів); нападаючі Олександр КОВПАК („Таврія” Сімферополь) та Володимир ПРИЙОМОВ („Сатурн” Раменське, Росія).

Згідно з Регламентом змагань до наступного раунду боротьби виходять дві команди із кожної групи. Тож зараховувати наших футболістів, з огляду на щільність турнірних результатів, до невдах відбірної сімки ще зарано. Шанси хоч і не вельми обнадійливі, але дозволяють налаштовуватися по-бойовому.

Воротарі
Андрій ПЯТОВ («Ворскла-Нафтогаз» Полтава), Євген ШИРЯЄВ («Чорноморець» Одеса).

Захисники
Микола ІЩЕНКО, Володимир ФЕДОРІВ (обидва – «Карпати» Львів), Олександр РОМАНЧУК («Динамо» Київ), Дмитро НЕВМИВАКА («Металург» Запоріжжя), Євген ЧЕБЕРЯЧКО («Арсенал» Харків), Дмитро ГРИШКО («Чорноморець» Одеса), Олег ГУМЕНЮК («Шериф» Тирасполь, Молдова).

Півзахисники
Сергій ШЕВЧУК, Денис КУЛАКОВ (обидва – «Шахтар» Донецьк), Адріан ПУКАНИЧ, Іван КРИВОШЕЄНКО (обидва – «Іллічівець» Маріуполь), Олексій ГОДІН («Металург» Запоріжжя), Андрій ОБЕРЕМКО («Динамо» Київ).

Нападаючі
Сергій ПІВНЕНКО («Іллічівець» Маріуполь), Руслан ФОМІН («Шахтар» Донецьк), Олександр КОВПАК („Таврія” Сімферополь), Володимир ПРИЙОМОВ („Сатурн” Раменське, Росія).