7 мая 2005 22:14

Мемориал Банникова: Ничья во втором матче


Завершився другий ігровий день ІV міжнародний турнір пам’яті першого президента Федерації футболу України В.М.Баннікова. Свій другий матч на турнірі збірна України знову проводила в Бородянці. Суперник команди Вадими Дьордя, збірна Словаччини виявилась дуже міцною та організованою командою.

Було видно, що гравцям важко грати два дні поспіль, однак вони намагалися грати в атакуючий футбол. Футболісти постійно находилися в русі намагаючись якомога швидше вивести на ударну позицію своїх форвардів. Це постійно тримало в напрузі глядачів.

Мирослав Стох vs Артем Кичак

Перший тайм обидві команди придивлялися один до одного. Українцям ніяк не вдавалося створити небезпеку біля воріт суперника. Вже на 28-й хвилині тренер нашої команди замінив інертного Олександра Волкова та Олександр Довгія. Словацькі футболісти в свою чергу дуже грамотно захищалися та створили дуже небезпечний момент біля воріт збірної України. На 27-й хвилині швидкий та технічний нападаючий Мирослав Стох обікрав двох захисників та вийшов сам на сам з воротарем збірної України. Артем Кичак дуже грамотно розібрався в ситуації та у відчайдушному стрибку врятував нашу команду.

Тайм нереалізованих моментів

По перерві гра значно активізувалася та біля обох воріт почали виникати моменти. Українці більше контролювали м’яч, використовуючи фланги намагалися вивести форвардів на ударні позиції. Тричі арбітр призначав штрафні удари з лінії карного майданчика, однак жодного разу м’яч не влучив у площину воріт суперника. Було помітно, що гравці постійно заряджені на атаку, намагаються грати швидко, використовуючи усю ширину поля, однак як тільки була нагода пробити, м’яч то йшов вище воріт, то – вдало грав голкіпер.

Дві штанги за Україну

Словаки грали на контратаках, в одній з них, все той же Мирослав Стох пройшов лівим флангом, обіграв двох захисників змістився в центр та пробив по воротах з гострого кута. М’яч потрапив в обидві штанги... Матч та і завершився нульовою нічиєю. Після гри наставники українців були дещо засмучені, однак зміст гри яку показали їх підлеглі надихає на оптимістичний лад. З впевненістю скажу, команда грала у сучасний футбол.

Заміни приносять перемогу

В іншій грі групи "А" збірна Бельгії переграла латвійських однолітків. Після розгромної поразки від українців, завдання збірної Латвії на гру було дуже просте – якомога уважніше зіграти в обороні. Це їм вдавалося протягом 58-ми хвилин, однак тренер бельгійців Ерік Абрамс вгадав з замінами. Обидва м’ячі були забиті гравцями котрі розпочинали гру на лаві запасних.

Команда Росії дивує Коливанова

Група „Б” розпочинала свої матчі з гри Росія – Болгарія. Наші північні сусіди досить легко здолали суперника з рахунком 3:1. А ось гра Туреччина – Польща була більш напруженою. Підсумкові 3:0 на користь турецьких футболістів в котрий раз засвідчили як в цій країні ставляться до дитячо-юнацького футболу. А тренер російської збірної Ігор Коливанов, якій задіяв на цьому турнірі номінально другий склад, був більш категоричний: „Здивований, що ми зуміли зіграти внічию з турецькою командою.”

Литва та Болгарія припиняють боротьбу за Кубок

Останній день турніру відбудеться 9 травня. В кожній з груп за путівку до фіналу сперечатимуться по три команди. Для Литви та Болгарії ці матчі вже нічого не вирішують, крім відстоювання честі країни. Тому, навряд чи суперникам цих команд Словаччині та Туреччині відповідно буде легко їх перемогти.

Результати всіх матчів

Група А
13:00 Бельгія 2:0 Литва
16:30 Словаччина 0:0 Україна
Україна: 23.Кичак, 2.Довгій (7.Назарчук,28, 6.Воронченко,71), 3.Бутенін, 4.Пінчук, 5.Рибковський, 9.Міщенко (15.Політило,58), 10.Зозуля-к, 11.Волков (8.Коншин,29), 13.Ховбоша (14.Передістий,41), 17.Ковальов, 18.Пшеничний.
Група Б
13:00 Росія 3:1 Болгарія
16:30 Туреччина 3:0 Польща