7 мая 2005 11:48

Мемориал Банникова: Уверенная победа на старте


6 травня, у селищах міського типу Бородянка та Буча стартував ІV міжнародний турнір пам’яті першого президента Федерації футболу України В.М.Баннікова. Команда Вадима Дьордя свої виступи на турнірі розпочала з розгромної перемоги над литовськими однолітками 4:0. Шістнадцятирічні українці не залишили жодного шансу супернику на будь якій позитивний результат.

Вже з перших хвилин гри „жовто-блакитні” почали методично атакувати ворота Мантіса Тамуліоніса. На 16-й хвилині донеччанин Денис Пшеничний першим зорієнтувався у штрафному майданчику суперника та підступним ударом з під захисника відкрив рахунок у матчі. Однак, після забитого м’яча наші хлопці не заспокоїлися а почали більш активно вести свої наступальні дії, в цей момент дуже активно працювали фланги українців. На 30-й хвилині після сольного проходу по лівому флангу обігравши двох суперників Олександр Волков збільшив рахунок у грі. А коли перший тайм добігав кінця, третій м’яч опинився у сітці воріт литовців. Відзначився київський динамівець Олег Міщенко, його удар з гострого кута голкіпер парирувати не зміг.

Малюнок гри другого тайму був схожий на перший. Українці – атакували, литовці – захищалися. Глядачі, що прийшли цього вечора на стадіон у Бородянці побачили четвертий гол у виконанні захисника Павла Рибковського. Суперник лише одного разу мав непогану можливість забити гол престижу, однак удар литовця прийняла на себе хрестовина.

Після гри українців з перемогою поздоровив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, якій уважно весь матч спостерігав за діями наймолодшої збірної.

В іншій парі групи А зустрічалися збірні Словаччини та Бельгії. Матч завершився результативною нічиєю 1:1. Хоча зазначимо, що бельгійці мали більше можливостей для здобуття перемоги. У другому таймі вони не використали три чудові моменти для взяття воріт суперника.

У групі Б дуже цікавою була гра між збірними Туреччини та Росії. Команда Ігоря Коливанова, зіграла у нульову нічию з технічними та швидкими турками, які усю гру провели у постійних атаках. Польща переграла 2:0 Болгарію, котра тільки сьогодні прилетіла до України.

Всі результати:

Група А
13:00 Бельгія 1:1 Словаччина
16:30 Україна 4:0 Литва
Голи: 1:0 Пшеничний (16), 2:0 Волков (30), 3:0 Міщенко (37), 4:0 Рибковський (65).
Україна: 23.Кичак, 2.Довгій, 3.Бутенін, 4.Пінчук (14.Передістий,60), 5.Рибковський, 9.Міщенко (7.Назарчук,60), 10.Зозуля-к (16.Шахов,65), 11.Волков (8.Коншин,50), 13.Ховбоша, 17.Ковальов,18.Пшеничний (15.Політило,63).

Група Б
14:00 Росія 0:0 Туреччина
17:30 Болгарія 0:2 Польща