6 октября 2019 09:16

Вторая лига. "Кристалл" снова выиграл, а тернопольская "Нива" терпит первое поражение

13-й тур розпочався протистоянням других команд «Миколаєва» та «Чорноморця». І хоча резервісти «містян» проводять свій кращий сезон, вони змушені були змиритися із втратою очок на своєму полі.


Та все ж інтерес у групі «Б» викликали інші поєдинки. Передусім — у Новій Каховці, де «Енергія», що дуже впевнено стартувала, але потім пригальмувала, приймала «Альянс», який поступово набрав чемпіонський хід, здобувши аж сім перемог поспіль. І у звітному поєдинку підопічні Юрія Ярошенка підтвердили невипадковість своїх останніх звитяг. Ще до перерви після пострілів Ярослава Сидоренка та Владислава Шарая вони зняли з порядку денного питання про переможця. У другому таймі гості продовжували диктувати умови й легко довели справу до розгрому.


Важливі три пункти здобули в дербі й футболісти «ВПК-Агро», які в гостях здолали «Нікополь». Проте лідер, «Кристал», продовжує тримати переслідувачів на відстані, хоча для того, аби взяти гору над «Авангардом-2», херсонцям довелося докласти чимало зусиль.


Доволі несподівано завершився поєдинок у Кривому Розі, де «Гірник» поступився аутсайдеру — команді «Реал Фарма». Схоже, підопічні Геннадія Приходька вже можуть розпрощатися з надією на підвищення в класі.


А у групі «А» першим сьогодні закінчився матч у Чернівцях, де «Буковина» нарешті позбулася звання команди, що найгірше виступає в рідних стінах. Для цього підопічним Степана Маковійчука довелося перемогти дублерів «Оболоні-Бровар». Ще до перерви Василь Палагнюк оформив дубль, а наприкінці поєдинку Іван Азаренко встановив підсумковий рахунок — 3:0. Ця звитяга дозволила господарям істотно поліпшити своє турнірне становище.


А центральний матч туру відбувся в Тернополі, де «Нива» приймала новачка другого дивізіону — «Діназ». Гості вийшли вперед у середині першого тайму після удару Іллі Терещенка. По перерві підопічні Василя Малика додали обертів, проте футболісти з Вишгорода надійно захищалися. «Нива» зазнала першої поразки в сезоні, але продовжує очолювати турнірну таблицю. А «Діназ» після четвертої перемоги поспіль уже третій.


13 тур


Група «А»


«Нива»Т — «Діназ» — 0:1

«Калуш» — «Нива» В — 2:0

«Буковина» — «Оболонь-Бровар-2» — 3:0

«Полісся» — «Ужгород» — 0:0

«Поділля» — «Чайка» — 1:1



Група «Б»


«Миколаїв-2» — «Чорноморець-2» — 0:0

«Кристал» — «Авангард-2» — 5:2

«Гірник» — «Реал Фарма» — 0:1

«Енергія» — «Альянс» — 0:4

«Нікополь» — «ВПК-Агро» — 0:2