27 сентября 2019 20:14

Тренер "Альянса": "Интересно, будет ли в Сумах аншлаг, если в Кубке выпадет "Динамо" или "Шахтер"

«Альянс» — єдиний представник другої ліги, який продовжує боротьбу за Кубок України. Футболісти з Липової Долини здобули вже 10 перемог поспіль у чемпіонаті й розіграші Кубка, але, на нашу думку, найвагомішою з них є остання, над «Балканами», що дозволила пробитися до 1/8 фіналу.


— Мабуть, футболісти «Балкан» нас таки недооцінили, — сказав керманич «Альянсу» Юрій Ярошенко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Хоча для моїх підопічних вони виявилися неабияким подразником. Гості по-справжньому стали до роботи лише в другому таймі, і нам було нелегко стримувати їхній наступ. Але важливо, що ніхто не запанікував, не почав грати на відбій, і завдяки контролю над м’ячем нам таки вдалося відсунути гру від своїх воріт. Ось чому аж ніяк не можна сказати, що ми, вийшовши вперед, ще до перерви й надалі грали на збереження переможного рахунку. За винятком початку другого тайму, «Альянс» контролював хід подій на полі.

Переконаний, що 4000 вболівальників, які були присутні на поєдинку з «Балканами», надовго запам’ятають ту багатоходову комбінацію, яку результативним ударом завершив Владислав Шарай. Бо, повірте, це чудово, коли індивідуальна майстерність гравця стає окрасою колективних дій усієї команди. А Шарай доводить, що є одним із кращих виконавців другої ліги, і, головне, продовжує прогресувати.

Мене часто запитують, завдяки чому «Альянс» уже тривалий час перемагає. Я б передусім відзначив відмінний мікроклімат у колективі, коли ніхто не шкодує себе, як в офіційних матчах, так і на тренуваннях.

Статус друголігової команди гарантує, що й поєдинок 1/8 фіналу ми проводитимемо вдома. І мені самому цікаво, чи буде на стадіоні «Ювілейний» у Сумах аншлаг, якщо нашим наступним суперником стане донецький «Шахтар» чи київське «Динамо»…