1 сентября 2019 12:09
2

Александр ГЛИВИНСКИЙ: "Фото с Франковым отнюдь не означает поддержку его регулярных личных высказываний в адрес УАФ"

Прес-аташе збірної України Олександр Гливинський на своїй сторінці у Фейсбуці пояснив свою участь у презентації книги Артема Франкова "Історія Ліги чемпіонів".


"З життя спортивножурналістських залаштунків або про мою участь в презентації книги Артема Франкова


Не думав, що доведеться пояснювати колегам-журналістам та друзям і знайомим такі речі, але через отримані численні запитання все ж поясню… Два з половиною тижні тому, на запрошення офіційного партнера Української Асоціації футболу Pari Match, я модерував захід, присвячений відкриттю онлайн бібліотеки та матчу за Суперкубок УЄФА. Це частина моєї роботи, яка проходить у рамках співпраці УАФ та Pari Match.


У рамках цього заходу відбулась презентація книги Артема Франкова "Історія Ліги чемпіонів". На завершення заходу в соцмережах було опубліковано фото учасників, на якому я поруч з Артемом. Ця знимка й викликала запитання і домисли колег з журналістського цеху та моїх знайомих. Мовляв, як так сталося, що один з найактивніших "критиків" УАФ та її керівництва, який дуже часто не добирає слів і зривається на відверті особисті образи, та прес-аташе національної збірної спільно проводять захід.


Отже пояснюю: не варто плутати праведне з грішним, тобто улюблений нами всіма футбол - з одного боку, й особистих “тараканів”, які нічого спільного з футболом не мають - з іншого. Моя поява на цій акції була у рамках офіційного заходу. І фото з Артемом Франковим аж ніяк не означає підтримку його регулярних особистих, здебільшого, обструкційних висловлювань на адресу УАФ та її керівництва. Я командний гравець, який поважає корпоративну етику і пишається своєю роботою в Асоціації. Звичайно, не можна не відзначити роботу Артема, як футбольного історика, дослідника, класного коментатора, невтомного автора багатьох книжок про футбол, про що, зокрема, писав у нещодавньому пості. Однак використовуваний ним у своїх публікаціях про УАФ метод припущень на основі не підтверджених фактами домислів, маніпуляції, часто образливі пасажі щодо керівників УАФ і категоричні висновки вважаю неприйнятною для об’єктивної журналістики формою.


Ми любимо футбол однаково сильно, але по-різному трактуємо те, що йде на користь українського футболу, а що лише шкодить. Всім - миру, любові і щастя!" - написав Гливинський.

Типа, прикрыл ж...пу. А совесть, Сашко? Был же хорошим журналистом и ведущим программы Гол, а стал прихлебателем павелкова корыта...
Ссыкотно лысому кабану - могут могут отогнать от кормушки если не на того гавкнет.