27 апреля 2003 23:54

Оргкомитет Турнира Лобановского столкнулся с первыми проблемами


Сьогодні у приміщенні Держкомспорту України під головуванням Миколи Костенка відбулося чергове засідання Оргкомітету І Міжнародного турніру Валерія Лобановського, який, нагадаємо, відбудеться 11-14 травня. Напередодні старту змагань керівник оргкомітету відзначив чималу організаційну підготовку національної федерації та інших відповідальних структур після проведення першого засідання, спрямовану на якнайкраще проведення змагань. Та все ж чимало належить попрацювати для того, щоб у всеозброєнні підійти до прийому високопоставлених гостей з Європи та світу на державному рівні, залучити на стадіони вболівальників та гідно вшанувати пам’ять Валерія Лобановського.

Зокрема, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко зазначив, що хід виконання протокольних рішень минулого Оргкомітету постійно знаходиться під контролем. “Нам відомі всі дати і час прибуття в Київ президента ФІФА, членів Виконкому УЄФА, офіційних делегацій національних асоціацій, - сказав Олександр Іванович. - Складено графіки їхньої зустрічі. Офіційні делегації національних асоціацій і іноземних гостей турніру, а також команда «Локомотив» Москва будуть проживати в «Президент-готелі», гості з регіонів України і команда «Шахтар» Донецьк - у готелі «Спорт», команда ЦСКА Москва - у «Прем’єр-палаці». На адресу національних асоціацій футболу Росії, Білорусі, Грузії, Туркменістану, у закордонні професіональні клуби направлено офіційні запрошення, і вже отримано підтвердження про прибуття до Києва запрошених спортсменів і тренерів - ветеранів Білорусі і Грузії. Підтвердили участь у заходах Олег Протасов, Василь Рац, Олександр Заваров, Володмир Безсонов, Віктор Каневський. Уточнюється список ветеранів Російського футбольного союзу. Направлено запрошення Президентові України, Прем'єр-міністрові України і Голові Верховної Ради України. У стані розгляду можливість і місце проведення зустрічі Леоніда Кучми і президента ФІФА Йозефа Блаттера.

У стадії завершення робота з підготовки скульптурної композиції на стадіоні «Динамо» ім. В.В. Лобановского і пам'ятника на Байковому цвинтарі.

Визначено перелік сувенірної і типографської продукції для вручення гостям і учасникам турніру, розміщено замовлення. Здійснюється постійний контроль за виготовленням кубків, медалей, вимпелів, футболок, тенісок. ФК «Динамо» Київ прийняв рішення про вручення кожному вболівальникові на матч на стадіон «Динамо» футболки з портретом В. Лобановского.

Разом з тим серед питань щодо підготовки до турніру є такі, що вимагають негайних заходів. Без рішення проблеми евакуації глядачів неможливо використовувати НСК «Олімпійський» у повному обсязі. І це стосується не лише даного матчу. 25 травня фінал Кубка країни, на якому очікується аншлаг. Ми просимо Держкомспорт, міськбуд, міську адміністрацію зробити все, щоб не сталося лиха, і дати можливість нормально функціонувати головній спортивній споруді країни. З боку центрального входу на НСК «Олімпійський» усі каси блоковані огорожею, і туди взагалі небезпечно пускати людей”.

Це питання нагальне і потребує втручання міської влади. Микола Костенко з цього приводу зазначив, що направлено відповідні листи до мерії міста та Державного комітету з будівництва і архітектури, які спільно й мають прийняти рішення. Також ухвалено рішення, що квитки у продаж будуть направлені вартістю 2, 4 та 10 гривень, кожен з них даватиме право на відвідування одразу двох матчів.

Інша проблема пов’язана з умовами для тренування команд. “Локомотив» планує провести три тренування, ЦСКА – два і «Шахтар» – одне. У столиці окрім стадіонів «Динамо» і НСК «Олімпійський» більше ніде провести тренування для команд такого класу. Столичний ЦСКА готується до прийняття відбірного матчу континентальної першості за участю жіночих збірних”, - сказав Олександр Бандурко. Присутній на засіданні президент ФК “Динамо” Київ Ігор Суркіс був неготовий відразу відповісти на питання щодо надання двох тренувальних полів на заміській тренувальній базі через необхідність порадитися з тренерським складом, однак пообіцяв посприяти вирішенню нагального питання.

Було обговорено кілька робочих моментів, пов’язаних з проведенням турніру, та вирішено вже 29 квітня провести робоче засідання Оргкомітету з метою відпрацювання і затвердження проблемних пунктів.