9 апреля 2003 22:23

Агент Воронина отрицает наличие соглашения с "Кельном"

"Нападник збірної України Андрій Воронін не укладав угоди з ФК "Кьолн", яка б зобов'язувала його перейти до цього клубу у випадку, якщо останній здобуде путівку до першої бундесліги". З такою заявою виступив менеджер 23-річного форварда Андрій Головаш, який таким чином спростував повідомлення, надруковане в понеділок в журналі "Kіcker".

При цьому, як стало відомо ukraіnіansoccer.net, зовсім не виключено, що Воронін залишиться у своєму нинішньому клубі "Майнц". Правда, як знову і знову підкреслює Головаш, тільки при одній умові - підвищенні в класі. "У наступному сезоні Андрій Воронін буде грати в першій бундеслізі".

Головаш натякнув, що багато залежить від того, як виступить "Майнц" на заключному відрізку сезону. "У "Майнца" є ще шанс (утримати Вороніна - ред.). Цей клуб має величезний потенціал, у команді панує гарна атмосфера, і вона всерйоз бореться за підвищення в класі. Сподіваюся, "Майнцу" вдасться справитися з поставленою задачею ".

На одній хвилі з Головашем знаходиться і менеджер "Майнца" Крістіан Хейдель: "Самим сприятливим для Андрія став би варіант, при якому він би перейшов у першу бундеслігу разом з "Майнцем". Тут йому знайомо усе: обстановка в клубі, ігрова система, тренер. Але він і сам знає всі наші переваги".

Виходом з положення для обох сторін могло б стати переукладання контракту, дійсне тільки у вищому німецькому дивізіоні. Але, зважаючи на все, Воронін побоюється залишитися біля розбитого корита, тобто без клуба на наступний сезон, якщо "Майнцу" так і не вдасться пробитися в першу бундеслігу.

"Немає проблем" - стверджує Хайдель - "у такому випадку я сам забезпечу йому пропозиції від трьох клубів бундесліги, причому на кращих умовах, ніж йому обіцяють зараз". Як би ні було, але Хайдель радить "маленькому королеві Майнца", як Вороніна нарекла місцева преса, швидше визначитися з вибором. "У противному випадку йому доведеться по сто разів у день відповідати на одне й те ж саме питання"