9 июля 2002 13:14

Новости легионеров: Ребров, Спивак и другие


Роман Григорчук, (головний тренер “Дінабург”, Латвія): Народився 1965 у Івано-Франківській області в місті Коломия. Починав грати у чемпіонаті України серед колективів фізичної культури, у клубах "Бережани", а потім у "Шепетівці". Грав три роки у "Прикарпатті". Виступав у Австрії, в Польщі, потім повернувся в Україну і захищав кольори “Кривбасу” в сезоні 1995/96, потім був запрошений до раменського “Сатурну”. З 1998 року гравець латвійського клубу “Дінабург” та другий тренер. З 2000 року головний тренер команди.

"Український чемпіонат в цілому набагато вищий за рівнем, - говорить Роман Григорчук, - Справа в тому, що лише місцеві "Сконто", "Вентспілс" та "Лієпая" мають більш менш розвинуту інфраструктуру, тож вони і диктують умови у внутрішній першості. Щодо українських футболістів у чемпіонаті Латвії, то вони грають лише в нашому клубі – це футболісти, яких я знав ще за власними виступами. Взагалі-то, в нашому чемпіонаті введено ліміт на легіонерів – лише п’ять закордонних футболістів мають право одночасно виходити на поле в матчах чемпіонату. У нас в команді грають лише двоє українців – досвідчений Орест Дорош та Володимир Мельник. Також за нас виступав Геннадій Приходько, однак у клубі його вже немає".

Олександр Співак (півзахисник, "Зеніт", Росія): "За декілька днів до початку 13-го туру, в якому "Зеніт" зустрівся з владикавказькою "Аланією" я травмувався. – з сумом у голосі говорить Олександр. – У мене мікронадрив зв’язок. Зараз проходжу курс лікування, вчора спробував пробігти, та відчув біль. Про час повернення на поле поки що нічого сказати не можу."

Володимир Мельник (півзахисник, "Дінабург" Латвія): Родом з Ковеля народився в 1979 році, Володимир почав грати на серйозному рівні у "Шахтарі-2" , звідки у 1998 потрапив до рижського "Сконто" де відіграв чотири сезони. Також він залучався до збірної України U-16, та U-18.

"Контракт зі "Сконто" у мене вже закінчився, - говорить Володимир. - Тому мені запропонували поки не надійде цікава пропозиція, підтримати форму у "Дінабурзі". На що я без вагань погодився. Щодо останньої гри на кубок Інтертото з російськими "Крыльями Советов", то я би відзначив дуже жарку погоду, +35. Для латвійських футболістів це дуже незвично, крім того в нас дуже молода команда, і деякі хлопці вперше грали при такій кількості глядачів. На початку зустрічи ми не використали двічі вихід один на один. Кажучи про суперника, хочу відмітити, що у росіян дуже добра команда."

Сергій Ребров (нападаючій, „Тоттенхєм” Англія): "У неділю відвідав матч "Арсенал" – "Шахтар", на якому зустрівся с Леонідом Буряком. – говорить Сергій. - А вже в понеділок повернувся до Лондона. Трохи відпочину, бо вже у п’ятницю "Тоттенхем" вийде на перше тренування..."