18 июня 2002 23:32

Создание Премьер-лиги отложено


Сьогодні, відразу по завершенню Бюро ПФЛ, у приміщенні ПФЛ відбулася нарада за участю президентів і представників футбольних клубів вищої ліги. На ньому були присутніми президенти та представники 14 клубів вищої ліги з 16.

Після виступу Голови координаційної ради президентів футбольних клубів вищої ліги Віктора Межейка, який запропонував не форсувати події щодо створення Прем’р-ліги, члени засідання одностайно його підтримали. Не виключено, що на це рішення вплинула і позиція президента ФФУ Григорія Суркіса, яку він висловив на останньому виконкомі ФФУ. “Саме Прем’єр-ліга України має стати тією боєздатною організацією зі своєю чіткою структурою, офісом, штатом, механізмом проведення змагань, словом, яка має створювати конкурентоспроможний футбольний продукт, що легко і залюбки продавався б на споживчому ринку. Тож без такого розуміння і підходу до справи про створення Прем’єр-ліги України годі й говорити” – зазначив Григорій Суркіс.

Усім членам наради було роздано проект статуту і регламенту та інші документи майбутньої Прем’єр-ліги, які відпрацювала створена Координаційною радою робоча група. Учасники наради дійшли згоди, що до початку ХІІ чемпіонату України з футболу серед професіональних команд зібратися всім президентам клубів вищої ліги у місті Ялта, де більш докладно зосередити увагу на обговоренні цього питання.

А 20 червня відбудеться чергове засідання виконкому ФФУ, на якому буде розглянуто і затверджено Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед професіональних команд сезону 2002/2003 рр. та календар ігор цього ж сезону.