28 мая 2002 12:55

Турниру дублеров все-таки быть. Несмотрая на возражения ФФУ.


Рада ПФЛ підтвердила своє рішення щодо введення з наступного сезону турніру дублерів.

За кілька годин до фінального матчу Кубка України відбулося розширене засідання ради ПФЛ, у якому взяли участь члени виконкому федерації та її віце-президенти — Сергій Стороженко, Анатолій Біденко та Борис Воскресенський. Головне питання всього засідання — яким бути наступному сезону?

1. Рада ліги затвердила план-календар першого кола 12 чемпіонату України, в тому числі й схему Кубка, всі етапи якого складатимуться з одного матчу (окрім 1/4 та 1/2 фіналу), а пари визначатимуться методом рейтингового жеребкування.

2. Одностайно затверджено положення про турнір дублюючих складів вищої ліги.

Відомо, що матчі дублерів відбуватимуться за день до матчів основних складів, а обслуговуватимуть їх арбітри першої та другої ліг. Низка президентів клубів висловила своє незадоволення позицією виконкому федерації, який не підтримав рішення ради щодо введення турніру дублерів. На їхню думку, таким чином знехтували інтересами клубів.

3. Прийняте рішення про організацію трансляцій матчів вищої ліги за тією ж схемою, що й зараз. Тим часом адміністрація ПФЛ продовжує пошук спонсора для турніру вищої ліги.

4. Прийняті деякі зміни до проекту регламенту на сезон-2002-2003. Найсуттєвіші з них — обов’язковість присутності на післяматчевих прес-конференціях головних тренерів команд, скасування інституту фарм-клубів та спільної заявки клубів, які мають дві (три) команди, а також повернення до піврічної оренди футболістів.

5. Затверджено проект договору про взаємодію між ФФУ та ПФЛ на наступний сезон, розміри внесків клубів у наступному чемпіонаті та його емблему.

6. Рада постановила утворити Економічну раду президентів клубів при ПФЛ та комерційну структуру, яка візьме на себе комерційну діяльність ліги.

7. Розглянуто рішення бюро ПФЛ та КДК ФФУ щодо матчу “Борисфен” — “Полісся”. Президенти клубів висловили одностайне нерозуміння легітимності рішення КДК щодо анулювання результату матчу.

Відтак одностайно прийняте рішення ради: звернутися до ФФУ з проханням чітко визначити у відповідних документах, що таке “гра без належної спортивної боротьби”, які її критерії та механізм розгляду. Водночас рада ПФЛ офіційно звернулася до Апеляційного комітету ФФУ з проханням прискорити розгляд скарг “Полісся” та “Борисфена” на рішення КДК ФФУ в зв’язку з наближенням терміну закінчення першості України 2001-2002 років.

8. Рада постановила скликати чергову, 11-у конференцію ПФЛ 27 червня 2002 року в Києві.