18 июня 2002 22:53

"Полиграфтехника" переезжает в Кировоград и меняет название


— В “Українського футболу”, либонь, відчуття на сенсації, — почав розмову почесний президент олександрійської “Поліграфтехніки” Микола ЛАВРЕНКО, коли автор цих рядків зателефонував йому на “мобільник”. — Кілька годин тому вирішувалось питання про зміну прописки “Поліграфтехніки”. Можливо, новий сезон у вищій лізі команда розпочинатиме у Кіровограді й стане “Зіркою”.

— Коли це стане відомо остаточно?

— Не хотілося б прогнозувати, але гадаю, що у найближчі десять днів.

— Від кого це залежить?

— Від мене.

— А як відреагують на це олександрійські вболівальники?

— Гадаю, що негативно. І це цілком зрозуміло. Мені, відверто кажучи, їх дуже шкода, але існує чимало факторів, через які ми наважились піти на цей крок. Як не прикро, але керівникам міста команда поки не потрібна. У цьому ми вже переконалися. Тож передислокація до обласного центру Кіровоградщини робиться для того, щоб команда не просто існувала, а мала нормальний розвиток. Ми завжди діємо за таким принципом.

— Тож у Кіровограді буде дві професіональні команди...

— Так. Одна гратиме у вищій лізі, а інша — у першій. Поки що розглядається саме цей варіант.

— А чи не передбачається, бува, що першолігова “Зірка” стане фарм-клубом?

— Все може бути.

— А яку назву вона матиме? — “Зірка-1”. Або “Зірка-2”.

— “Поліграфтехніка” перебазується до Кіровограда повністю чи лише проводитиме там ігри?

— Повністю. Хоча все, що залишилось в Олександрії — а я маю на увазі тренувальну базу, стадіон, — у разі потреби ми завжди можемо використати. Як для тренувань, так і для ігор. А футбольний клуб “Поліграфтехніка”, як юридична структура, в Олександрії залишиться. Він діятиме й надалі, даючи змогу займатись футболом як дітлахам, так і молоді.