16 апреля 2002 11:09

Директор стадиона "Динамо": "Ничего противозаконного в поливе газона не вижу"


Ситуацію з поливанням газону, яке відбулося в перерві матчу “Динамо” — “Металург” Д, кореспондентові “УФ” прокоментував директор динамівського стадіону Анатолій КОЛОША.

— Я уважно вивчив регламент і нічого протизаконного не бачу, — взяв слово Анатолій Якович. — За півтори години до початку матчу ми закінчили поливання газону. Однак після першого тайму до мене підійшли гравці “Динамо”, Валентин Белькевич зокрема, і попросили змочити поле. Мовляв, їм обіцяли вологе поле, а насправді дуже складно приборкувати м`яч, бо він дуже високо підскакував. Було досить вітряно і тому не дивно, що газон встиг до початку поєдинку висохнути. Я дав вказівку зробити “водяне розпилювання”, вдалося змочити фланги, центр поля, обидва штрафні майданчики. Причому на карну зону “Металурга” потрапило менше води, оскільки в тій ділянці зосередились учасники традиційного міжтаймового корпусу. Не могли ж влаштувати їм холодний душ!

— Як часто вам доводиться поливати газон саме в перерві поєдинку?

— У суботу була прем‘єра. Але поливання — не зовсім правильне слово. Це процедура тривалістю не менше чотирьох годин. Ми ж покрили поле водяним пилом. Завдяки цьому м‘яч почав пересуватися швидше, низові передачі стало робити легше. А для футболістів жодної небезпеки дещо зволожений газон не становив.

— Після матчу були претензії сторін?

— Семен Альтман сказав, що ніде в світі подібного не бачив. Але насправді за кордоном дуже поширене змочування трав‘яного покриття. Зокрема, на барселонському “Ноу Камп”.

— За кордоном поле також змочують у перерві матчів?

— Це прийнято робити приблизно за десять хвилин до початку зустрічі.