16 ноября 2001 22:48

“ТАВРІЯ” ГОТУЄТЬСЯ ЗУСТРІТИ “ДИНАМО”


   Не дивлячись на те, що перше коло чемпіонату країни у вищій лізі офіційно уже завершилося, деякі команди напередодні зимових канікул ще проведуть перенесені матчі. Серед них і “Таврія”, яка в неділю вдома прийматиме “Динамо” (матч 5-го туру). Підтримуючи ігрову форму, кримчани провели два контрольні поєдинки. Минулої суботи суперником “Таврії” став “Шахтар”, який приїхав до столиці Криму без Агахови і гравців національної та молодіжної збірних України — Вірта, Попова, Тимощука, Зубова, Воробея і Бєлика.

10 листопада. Республіканський стадіон “Таврія”.
“Таврія” — “Шахтар” — 1:1 (0:0).
Симферополь: Величко (Бажан, 46), Парубин (Мочуляк, 24), Назаров, Хоменко, Трапаїдзе, Войнаровський (Бойцан, 83), Котюк, Чомахидзе (Гайдаш, 54), Фокін (Кравченко, 62), Забранський (Увакве, 30; Кунденок, 67), Гігіадзе.
Донецьк: Шутков (Лазорчук, 50), Старостяк, Ндіайє, Окоронкво, Конюшенко (Єсин, 46), Гюзелов (Глевецкас, 58), Аліуце, Бахарєв (Гусаров, 61), Флоря, Ателькін, Абрамов (Пестряков, 46).
Голи: Пестряков (67), Гайдаш (80).

   Поєдинок пройшов на зустрічних курсах. Небезпечні моменти виникали біля обох воріт. Однак до перерви суперникам так і не вдалося відкрити рахунок. На початку другого тайму Ателькін упродовж однієї хвилини двічі втратив можливості відправити м‘яч в сітку воріт. А Бахарєв, вийшовши віч-на-віч з Бажаном, програв дуель юному воротареві “Таврії”, який відіграв у цьому матчі дуже впевнено. У пропущеному м‘ячі його вини практично не було. Пестряков пробив дуже майстерно, зі штрафного увігнавши м‘яч у верхній кут воріт. Відігралися господарі за десять хвилин до фінального свистка. Гайдаш, який повернувся в “Таврію” після дворічної перерви, з лінії штрафного майданчика сильно пробив повз Лазорчука.
   Наступним суперником симферопольців стала юніорська збірна України — команда Миколи Крощенка, яка виступала цього літа на чемпіонаті в Аргентині й на базі якої формується олімпійська збірна.

14 листопада, село Поштове. Навчально-тренувальна база ФК “Таврія”.
“Таврія” — Збірна України (юніори) — 1:0 (0:0).
Симферополь: Величко (Бажан, 76), Хоменко, Донюшкін (Войнаровський, 72), Поляков (Бойцан, 10; Назаров, 46), Котюк (Богач, 80), Трапаїдзе (Кравченко, 57), Гігіадзе (Забранський, 70), Чомахидзе, Митрофанов (Фокін, 46), Увакве (Кунденок, 46), Мочуляк (Парубин, 74).
Збірна України: Куслій (Козаченко, 46), Драголюк (Кабанов, 46), Ротань (Гай, 46), Донець, Пінчук, Шкред, Сибіряков, Балабанов, Стоян, Прохоров (Матвеєв, 53), Даниловський (Шевелюхин, 46).

   До перерви молоді футболісти мали гідний вигляд, кілька разів збірники атакували ворота “Таврії”. Величко відбивав м`ячі.
   У другій половині зустрічі малюнок гри змінився: вже кримчани більше контролювали м‘яч в центрі поля, але реалізувати свій шанс зуміли лише наприкінці матчу. Фокін “протягнув” м‘яч лівим флангом до кута поля і звідти зробив точний пас на Забранського. Форвард “Таврії” переграв двох оборонців і відправив м‘яч в сітку воріт.