18 апреля 2017 18:07

Виктор ВАЦКО: "На мой взгляд, лучший вариант чемпионата тот, что уменьшает количество матчей, не имеющих турнирного значения"

Футбольный комментатор Виктор Вацко поделился своим мнением о новом формате чемпионата Украины.

- За який формат ЧУ проголосував би я. На мій погляд, найкращий варіант той, що зменшує кількість матчів, що не мають жодного турнірного значення. Тому.

1. 1-й етап: 12 команд грають одна з одною у два кола (вдома/на виїзді)

2. 2-й етап: розподіл, як і зараз, на дві групи по 6 команд. Але очки, набрані в першому етапі, діляться навпіл - для підняття інтриги.

3. Перші 4 команди виходять у єврокубки напряму, (1-2 місце - ЛЧ; 3-4 місце - ЛЄ). 11-12 команди - прямий виліт (у нас же, за розмовами і деклараціями, з 1-ї ліги багато охочих і готових грати в УПЛ).

4. Плей офф за п’яте місце від України в ЛЄ. “Півфінали”: 5 місце vs 8 місце, 6 місце vs 7 місце на полях команд вищих за “рейтингом” як бонус для них за більший успіх у “регулярному чемпіонаті”. Переможці півфіналів у фіналі у двох матчах (вдома/на виїзді) визначають ще одного учасника ЛЄ.

5. Плей-офф за виживання: 10 місце vs 3 місце 1-ї ліги (вдома/на виїзді)

Підсумок.

Всього кожна команда зіграє мінімум 32 матчі.

Максимум матчів - 35.

Чи багато це, з урахуванням розіграшу Кубка України, де переможець кожного з етапів визначається в одному матчі? Думаю, що ні і в календар можна помістити, навіть з урахуванням наших кліматичних умов. Навіть у провідних європейських чемпіонатах не так уже й рідко проводять тури посеред тижня, - написал Вацко на своей странице в Фейсбуке.