8 июня 2015 00:25

Владислав КАБАЕВ: "Должны доказать, что можем не только на равных играть с фаворитами, но и побеждать их"

Полузащитник юношеской сборной Украины Владислав Кабаев поделился впечатлениями от поединка против США и планами на турнир.

- Ми летіли в Нову Зеландію з чіткою метою – посісти в своєму квартеті перше місце, а отже мали будь-що перемагати Америку. Добре, що цей матч припав на заключний тур. Якщо раніше нам заважало зайве хвилювання, то цього разу команда вийшла на поле зібраною, впевненою й зарядженою на результат.

Моє особисте завдання нічим не відрізнялося від попередніх – вриватися у вільні зони, пропонувати себе, йти на загострення та, звісно, допомагати в захисті Едіку Соболю, котрий також діяв на лівому фланзі. Крім того, тренери порекомендували частіше брати гру на себе, що я й намагався робити. Скажу відверто, мені цей матч здався чи не найлегшим у групі. Мабуть, справа в загальному настрої. Всі віддавалися грі на 100 відсотків, підтримували один одного, і, як наслідок, в команди багато що виходило. 

Ще до перерви, коли біля воріт суперника стали виникати моменти, з’явилося відчуття: все сьогодні буде добре. У роздягальні тренер дав зрозуміти: якщо продовжимо в том ж дусі, гол не змусить довго чекати. Так і сталося. Реалізувавши штрафний, Вітя Коваленко поклав початок перемозі, й тепер залишалося лише втримати гру під своїм контролем.

Зараз вже всі думки – про зустріч із Сенегалом. На молодіжних чемпіонатах світу Україна ще ніколи не долала бар’єр 1/8 фіналу – дуже хочеться поламати цю традицію. Та й взагалі – пройти на чемпіонаті світу якомога далі. Довести собі та іншим, що наша збірна може не тільки грати з фаворитами на рівних, але й перемагати їх.