11 серпня 2009 21:08

Кирилл ПЕТРОВ: "Мы только начинаем путь в большой футбол"

У вівторок, 11 серпня, у Будинку футболу відбулося чергове XI засідання «Футбольного прес-клубу», присвячене перемозі юнацької збірної України на Євро-2009 серед 19-річних. До журналістів приєдналися керманичі «золотої» команди Юрій Калитвинцев та Юрій Мороз, її капітан Кирило Петров, голова Комітету збірних ФФУ Семен Альтман, а також перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко, який на цьому чемпіонаті обіймав посаду директора турніру. За півтори години цікавої розмови присутні обговорили як питання, безпосередньо пов’язані з виступом «синьо-жовтих», так і організаційні нюанси змагань, що відбулися в Донецьку та Маріуполі.
 

За словами Юрія Калитвинцева, його підопічні були налаштовані виконати ту задачу, яку, зокрема, напередодні турніру проголосив президент ФФУ Григорій Суркіс − вибороти золоті медалі. «Два роки тому, коли майже цим же складом ми приїжджали на фінальній раунд Євро-2007 (U-17), хлопці відверто побоювалися суперників, і саме через це нам тоді не вдалося досягти позитивного результату. У Донецьку та Маріуполі футболісти виходили на поле впевненими у власних силах. У першому матчі, щоправда, почувалися трохи скуто через незвично велику кількість глядачів, але згодом їм вдалося впоратися із зайвим хвилюванням, − підкреслив тренер. − Подальший прогрес чемпіонів здебільшого буде залежати від того, як саме вони будуть ставитися до роботи».

«На мою думку, ніхто з нас поки не усвідомив, чого досяг, − зізнався Кирило Петров. − Втім, я впевнений, що гравці не будуть довго жити цим чемпіонатом. Ми лише починаємо шлях у великий футбол, тож виграш континентальної першості серед 19-річних − лише перша сходинка. Попереду в нас чимало нових викликів, і вже час рухатися далі. Треба вдосконалювати гру, виборювати місце в основному складі клубних команд, націлюватися на підкорення чергових вершин». 

Асистент Калитвинцева Юрій Мороз, якій у 1987 році став чемпіоном світу та Європи у складі юнацької збірної СРСР, запевнив, що при належному ставленні до своєї справи кожен з гравців цієї генерації може розраховувати на яскраве футбольне майбутнє. «Не маю жодних сумнівів, що всі наші хлопці знайдуть себе в класних командах. Варто лише втримувати планку, яку вони вже встановили, не зупинятися на досягнутому, а у випадку невдач, без яких неможлива спортивна кар’єра, в жодному разі не опускати руки. Розчарування та поразки мають тільки загартовувати гравців», − резюмував він.