2 лютого 2009 16:40
8

Сборная: два потенциальных дебютанта

У понеділок, 2 лютого, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до двох товариських матчів в рамках міжнародного турніру на Кіпрі. 

Два потенційних дебютанти 

Зважаючи на той факт, що на Кіпрі доведеться провести два поєдинки за два дні, тренерський штаб викликав 24 гравців. Серед них − один дебютант − захисник дніпропетровського «Дніпра» Павло Пашаєв, який має досвід виступів у молодіжній збірній України. Свій перший матч за «синьо-жовтих» може провести і голкіпер донецького «Шахтаря» Рустам Худжамов, котрий, щоправда, свого часу вже приїжджав до тренувального табору національної команди. Звертає на себе увагу і поява в списку хавбека «Дніпра» Руслана Ротаня, який востаннє виступав у збірній рік назад − у товариський зустрічі проти Кіпру (1:1). 

Перша гра − зі словаками 

Разом із підопічними Олексія Михайличенка та господарями участь у 12-му за ліком турнірі на призи Футбольної асоціації Кіпру братимуть збірні Сербії та Словаччини. До речі, саме з останньою українці і зіграють 10 лютого в Лімасолі (початок − о 20.00 за київським часом). У разі перемоги наша команда потрапить до фіналу, який відбудеться наступного дня в Нікосії. У випадку ж невдачі «синьо-жовті» виборюватимуть третє місце в зустрічі з невдахою поєдинку Кіпр − Сербія (10 лютого, Нікосія). 

Відкрите тренування 

Зауважимо, що тренувальний збір команди Михайличенка розпочнеться в неділю, 8 лютого. Того ж дня журналісти зможуть відвідати відкрите тренування «синьо-жовтих» на заміській базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі. Йому передуватиме прес-конференція головного тренера, яка розпочнеться о 16.30. 

Склад збірної:

Воротарі: Андрій П’ятов і Рустам Худжамов (обидва − «Шахтар» Донецьк), Олександр Шовковський («Динамо» Київ).

Захисники:
Віталій Мандзюк («Арсенал»), Тарас Михалик і Андрій Несмачний (обидва − «Динамо»), Павло Пашаєв і Андрій Русол (обидва − «Дніпро»), Дмитро Чигринський і В’ячеслав Шевчук (обидва − «Шахтар»).

Півзахисники: Олександр Алієв і Сергій Кравченко (обидва − «Динамо»), Сергій Валяєв («Металіст»), Євген Левченко («Гронінген», Нідерланди), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко і Руслан Ротань (всі − «Дніпро»), Анатолій Тимощук («Зеніт», Росія).

Нападники:
Андрій Воронін («Герта», Німеччина), Володимир Гоменюк («Дніпро»), Марко Девич («Металіст»), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»), Андрій Шевченко («Мілан»).

мда..... зачем клубников вырывать из команд сейчас ?!

Космо, ну ты даешь. чемпионат надо смотреть) Паша наерно сейчас самый сильный правый бэк в Украине, куда активней и агрессивней того же Ярмаша, по-моему. жаль, Макса в декабре не стало, он таким же был... играл слева или опорника, тоже наши проблемные позиции... два офигенных игрока. впредь вдвоем больше никогда не сыграют...

Ну динамики - все в основу. я считаю - они лучшие в сезоне в своём амплуа. А Стаса жаль, хотя у него же были проблемы с травмой...
Надо вратарский резерв пробовать!
или Стаса за матч с Легией наказали))))??
А Богуш?????де Стас????
А что ето за Павел Пашаев??
вот Михалика и Милевского можно было и не трогать