14 травня 2024 09:45
1

"Російське громадянство означає для мене дуже багато". Український футболіст хоче грати за збірну росії

23-річний півзахисник Артур Мурза, який у березні цього року з'явився у таборі клубу «Муром» із Другої ліги рф, розповів про своє ставлення до українського громадянства і поділився планами.


«Чи готовий я до позбавлення громадянства України? Я нічого не порушував. І від українського громадянства не відмовлявся. Вони не мають права позбавляти мене громадянства. Тільки якщо провернуть усе за якимись новими правилами. Тут я вже нічого не пороблю. Сьогодні я повноцінний громадянин рф. Зараз це пріоритет, тут не користуюся українським паспортом. Найголовніше, щоб у мене не забрали російський паспорт (сміється).

Що для мене означає російське громадянство? Дуже багато чого. Насамперед, це можливість у майбутньому потрапити до збірної росії. Вперше питанням про отримання громадянства рф почав займатися ще до переїзду в Австрію. А ось заяву на футбольне громадянство писав уже цієї зими, ще навіть не розуміючи, чи вийде виїхати з Австрії», – розповів утікач-колаборант Мурза.

Нагадаємо, Мурза до появи в росії грав в Австрії за клуб «Капфенберг» із другого дивізіону, куди він перейшов улітку 2023 року.
Нічого не порушував? Позбавити громадянства можуть тільки за якимось новими правилами? Він повний дебіл! В Україні заборонено мати подвійне громадянство! Що фактично означає якщо в тебе є громадянство іншої країни то автоматично втрачаєш українське! А ще громадянство рф дуже багато значить... можуть мобілізувати де я зіграю в чорний пакет!!! Саме туди тобі і дорога нікчемний зрадник!!!