11 травня 2024 21:32
1

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Пенальті у наші ворота був сумнівним"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після матчу із "Шахтарем".

- Чого не вистачило сьогодні "Динамо" для перемоги?


- Забитих голів.

- Другий тайм відрізнявся від першого. На вашу думку, ви вгадали зі стартовим складом?


- Не знаю. Вгадав чи ні, але результату, на жаль, немає. Тому можна сказати, що не вгадав. Якби за фол на Буяльському поставили штрафний і не було б пенальті, була б інша гра. Розуміли, що "Шахтар" має гарну команду, яка грає в атакуючий футбол. Потрібно було не лише грати вперед, а й будувати свою гру в обороні. Прикро програвати такі матчі, де все вирішує пенальті.


На мою думку, вiн був сумнівним. Було кілька таких моментів. Той самий фол на Буяльському. Маємо те, що маємо. На жаль, ми не дорахувалися багатьох очок у першій частині чемпіонату.


Будь-яка поразка – це не кінець. Будь-яка перемога – не фінальний успіх. Потрібно продовжувати грати, щоб не відбувалося. Ми всі народжуємось із бажанням перемагати. Відшліфовуємо його щодня. Відпрацьовуємо у тренувальному процесі наш характер. А сама перемога – справа честі. Це слова Черчілля.


- "Динамо" майже до кінця боролося за чемпіонство із "Шахтарем". Що потрібно зробити влітку, щоб не просто боротися, а стати чемпіоном?


– Це не підсумкова прес-конференція. А прес-конференція після матчу. Усі висновки робитимемо пізніше. Нам ще потрібно зіграти два матчі. Готуємось до кожної гри. Напрацьовуємо моменти. У нас є план і стратегія. Що потрібно, щоб стати чемпіоном? Є багато речей. Про деякі важко говорити. Після кінця сезону буде підготовка всіх наших збірних.


Багато гравців із "Динамо" готуватимуться у збірних. Потрібно розуміти, як ми готуватимемося до наступного сезону. Поки що з цього приводу дуже багато питань. Є турнір для гравців олімпійських збірних. Але якщо подивитися на розклад, то одразу після кінця сезону сімох гравців можуть запросити на цей турнір. Він закінчується 17-го числа. А команда має зібратися десь у 20-х числах. Тобто, без відпочинку їм потрібно починати працювати. Яких у цьому пані готувати, я поки що не знаю. Можливо, є сенс нікого нікуди не відпускати, щоби вони добре відпочили і почали нормально готуватися з командою. Щоб бути готовими грати на Олімпіаді, коли вона розпочнеться. Поки що я нічого не знаю. Це все мої думки на сьогоднішній день. Поки вся ця логістика не зовсім зрозуміла, але ми пам'ятаємо різні варіанти.

Завдання на літні збори - навчитись прижимати руки до корпусу, а не відставляти їх в сторону, і тоді сумнівів не буде в таких епізодах.
При всій повазі, але у мене там сумнівів не було. Якого хріна у гравця піднята рука і відставлена в сторону, а особливо під час повороту це дуже чітко видно: гравець відвертається і виставлена рука збільшує обсяг тіла. Ніяких сумнівів конкретно в цьому епізоді.