25 квітня 2024 10:46

Український воротар "Байєра": "Хабі Алонсо сказав: "Саша, welcome to the team"

Український воротар юнацької команди «Байєра» Олександр Петренко розповів, як залучався до тренувань першої команди, де на нього звертав увагу наставник Хабі Алонсо.


«Коли я прийшов на своє перше тренування, то до мене підходили найстарші. Вони у нас, як боси. Це був Карім Белларабі, він вже завершив карʼєру, та Керем Демірбай. Мені тоді було 15 років. Коли вони дізнались про це, були трішки в шоці. Жартували наді мною, що я малий ще. Запрошення на тренування з першою командою не надходило якось офіційно. Просто прийшов тренер U-19 і сказав: «Ти завтра з першою командою».


«Коли я вперше побачив Хабі Алонсо, він підійшов і сказав: «Саша, welcome to the team». Чесно кажучи, я був у шоці. Дивився на нього і не знав, що мені відповісти. Памʼятаю, трохи не вистачило до того, щоб я там впав (сміється). Серйозно. Це перше тренування, а до мене підходить людина, яка все виграла у футболі, на яку я дивився ще по телевізору. Це було класно. Хабі Алонсо також мені допомагає. Коли я з першою командою, може підійти і підказати. Так само, коли я залишаюсь з ним на удари. Можемо переговорити в рамках тренувального процесу. Може сказати, що «Саша, сьогодні ти гарно потренувався» або «Там ти можеш щось краще зробити», – розповів Петренко.


Цього сезону гравець провів 16 матчів, 5 разів зіграв на нуль.


Фото: Трибуна