24 квітня 2024 10:33

"Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері

Мірча Луческу приїхав в Україну і відвідав матч УПЛ між Динамо та Поліссям (3:0) у Києві. Колишній підопічний Містера у Шахтарі Вячеслав Шевчук поділився в інстаграм світлиною, де він вечеряє разом з Луческу.


Сайт «Український футбол» не зміг пройти повз таку подію і зателефонував Шевчуку, щоб дізнатись подробиці.


«Я не думаю, що Луческу буде консультувати збірну Румунії»


– В’ячеславе, побачив у вас в інстаграмі, що ви зустрічались з Луческу під час його візиту в Київ.


– Та що тут казати? Ми просто старі друзі, зустрілись і посиділи разом. Містер – це легенда світового футболу, який віддав Україні багато своїх знань. Він – велика фігура для нашого футболу.


– Як ви з ним зустрілися?


– Містер мені подзвонив і сказав, що зараз у Києві, запропонував зустрітися. У нас з ним дуже гарні відносини, нас багато чого зв’язує.


– Луческу був присутній на матчі Динамо з Поліссям. Він розповідав, хто йому сподобався?


– Йому подобається багато молодих гравців з УПЛ: і з Динамо, і з Шахтаря, і з Полісся, і з Руху. Містер любить молодь. У нас дуже сильна країна в плані розвитку футболістів. Треба працювати.


– Збірна України на Євро-2024 потрапила в одну групу з Румунією. Луческу буде консультувати наших суперників перед матчем з командою Реброва?


– Я не думаю, що він буде їх консультувати. Але я точно знаю, що Містер хоче ще попрацювати. В нього є сили та емоції – це факт. Він живе футболом кожен день. Ми на протязі нашої вечері дивилися матчі і розмовляли тільки про футбол.


«Містер дивиться різні ліги: УПЛ, Серію А, турецьку Суперлігу, і знає всіх гравців. Іншими словами – він в темі»


– Які матчі дивилися?


– Сівасспор – Фенербахче, які зіграли у результативну нічию – 2:2. Містер дивиться різні ліги: УПЛ, Серію А, турецьку Суперлігу, і знає всіх гравців. Іншими словами – він в темі.


– Зважаючи, що ви дивилися Фенербахче, то Луческу все ж таки очолить Бешикташ?


– Я не знаю. Це буде вибір Містера. Я впевнений, що у нього будуть запрошення. Повторюсь, у нього є велике бажання працювати.


– Не говорили з ним про нашу групу на Євро-2024, де окрім Румунії, є ще збірні Бельгії та Словаччини?


– Він завжди говорить, що у нашої збірної дуже великий потенціал. Наша команда показує хорошу гру, в нас є багато якісних футболістів та молодих талантів.


– Як вам працюється на посаді генерального менеджера Руху?


– Все чудово, у нас прекрасна комунікація з командою та керівництвом. Я давно в дружніх робочих стосунках з Рухом. У Руху дуже класна інфраструктура та багато молодих перспективних футболістів. У першій команді середній вік – 21 рік, і багато гравців виступають у юнацьких та молодіжній збірних. Віримо, що у майбутньому вони будуть зростати і доростуть до національної команди.


– Зараз багато пишуть про Слюбика та Квасницю, що ними цікавляться наші гранди.


– Про це ще рано говорити. Вони обдаровані гравці, але ще занадто молоді, тому стабільності немає. Їм потрібно себе проявити ще в Русі. А потім все буде. Головне – щоб вони не зупинялися в зростанні.