21 квітня 2024 19:53

"Динамо" - "Полісся" 3:0. Звіт про матч. Поквиталися за поразку в першому колі

У матчі 25-го туру чемпіонату України «Динамо» приймало «Полісся». Враховуючи те, що в першому колі кияни поступилися житомирській команді, цього разу в них було велике бажання поквитатися за ту прикру поразку.


Головний тренер «біло-синіх» Олександр Шовковський обрав стартовий склад з Бущаном у воротах, Поповим і Михавком у центрі захисту, Тимчиком та Вівчаренком на флангах оборони. У центрі поля з’явився трикутник Андрієвський-Шапаренко-Буяльський, на крилах атаки – Ярмоленко і Кабаєв, а на вістрі звично вийшов Ванат.


Динамівці сходу заволоділи ініціативою. Щоправда, намагання загострювати гру і виходити на ударну позицію на старті зустрічі давалися складно. До навісу в штрафний майданчик вдавався Кабаєв, Ярмоленко неодноразово шукав Ваната у штрафному майданчику своїми пасами, Буяльський теж старався вигадати щось цікаве попереду – захист гостей діяв надійно.


Значно гостріше кияни почали грати приблизно у середині 1-го тайму. На 23-й хвилині Вівчаренко вивів Буяльського на хорошу ударну позицію, але після спроби Віталія м’яч не без рикошету полетів над воротами. Буквально за хвилину момент мав Михавко, який пробивав головою після подачі кутового - неточно. Житомиряни відповіли на 32-й хвилині: Мустафаєв увірвався у штрафний майданчик і завдав підступного удару, але Бущан здійснив сейв.


Зрештою, на тій же 32-й хвилині «Динамо» зуміло відкрити рахунок. Ярмоленко розігнав стрімку атаку правим флангом, помітив забігання Ваната і точною передачею вивів Владислава віч-на-віч з воротарем. Форвард «біло-синіх» легко розпорядився своїм моментом, впевнено пробивши повз Кудрика – 1:0.


Після того, як підопічні Олександра Шовковського повели в рахунку, гра заспокоїлася. Хоча перед самою перервою «біло-сині» були близькими до того, аби подвоїти свою перевагу: Андрієвський завдав потужного дальнього удару, однак м’яч розминувся зі стійкою. Відтак, 1-й тайм завершився з мінімальним відривом динамівців.


Довго чекати на 2-й гол киян після початку 2-го тайму не довелося. На 51-й хвилині «Динамо» провело стрімку атаку правим флангом, внаслідок якої м’яч дійшов у центрі на Шапаренка, а той завдав красивого обвідного удару з-за меж штрафного майданчика і не залишив Кудрику жодних шансів – 2:0.


На 63-й хвилині шанси «Полісся» бодай на гіпотетичний камбек значно зменшилися. Кравець примудрився отримати дві жовті картки за 2 хвилини, внаслідок чого залишив гостей у меншості. У результаті цього епізоду кияни заробили штрафний: Андрієвський потужно вистрілив, але Кудрик здійснив сейв.


На 70-й хвилині м’яч втретє побував у воротах житомирян, однак гол Ваната скасували через офсайд. За 2 хвилини чудовий момент мав Ярмоленко, але не реалізував вихід на рандеву з воротарем (потім ще й зафіксували офсайд). Ще за мить Андрій виконував удар п’ятою з близької відстані, проте воротар цього разу теж зіграв надійно.


Нарешті на 77-й хвилині динамівці змогли довести рахунок до розгромного. Буяльський на рівному місці обікрав Таллеса, обігрався у пас з Ванатом, увірвався у штрафний майданчик, ефектно прибрав на замаху воротаря та кількох оборонців і вразив уже порожні ворота. Сам зробив цей гол Віталій, і сам же забив – 3:0.


Наприкінці гри рахунок цілком міг ставати більшим, але на 84-й хвилині Вівчаренку під тиском захисника не вдалося забити з вигідної позиції, а постріл Шепелєва у компенсований час відбив кіпер. У підсумку, більше голів команди не забивали, тож «Динамо» здобуло перемогу над «Поліссям» з рахунком 3:0. За поразку в першому колі реабілітувалися сповна!