21 квітня 2024 10:11

Захисник "Фрозіноне": "Італьяно показав мені відео Зінченка, і я подумав: "Я не можу робити такі речі"

Захисник "Фрозіноне" Рікардо Маркіца розповів про те, як на його кар'єру зробив Вінченцо Італьяно, який нині тренує "Фіорентину". І як показав приклад виступу гравця збірної України Олександра Зінченка, який нині грає за лондонський "Арсенал".


"Цей тренер - один із тих, хто справив найбільший вплив на те, яким гравцем я зараз. Я познайомився з ним у той період своєї кар'єри, коли грав тільки на позиції центрального захисника, а в "Спеції" він сказав мені, що я можу грати позиції опорника.


Він має особливе бачення захисників, він багато запитує з них, він змінив те, як грають захисники. Пам'ятаю, він показав мені відео Зінченка із "Манчестер Сіті", і я подумав: "Я не можу робити такі речі". Того року у "Спеції" ми провели чудовий чемпіонат, вивівши до Серії А команду, яка ніколи там не була. Ми зробили щось, що запам'ятовується, навіть коли наступного року ми врятувалися". У наступному сезоні він вирушив до Флоренції, зробивши ще один крок, але я все одно бажаю йому удачі, тому що він показав, що є врівноваженим тренером", - цитує гравця La Gazzetta dello Sport.