18 квітня 2024 10:40
1

Вадим ВІТЕНЧУК: "Якби Семотюк забив "Динамо", "Минай" за нічийного рахунку зміг би задуматися про перемогу"

Центральний півзахисник Миная Вадим Вітенчук поділився своєю думкою про підсумки догравання поєдинку 16-го туру УПЛ із Динамо.


– Вадиме, з якими думками ви виходили на газон стадіону імені Валерія Лобановського?


– Ми завжди хочемо здобувати перемогу. Зрозуміло, що ми протистояли сильному клубу. Нічия, це не те, що ми хотіли, але було б непогано.


– Вже на 29-й хвилині ви програвали з рахунком 0:2. Що зламалося у командному механізмі вашої команди?


– Треба все проаналізувати. Але ми не опустили руки та за рахунку 1:2 продовжували йти в атаку. Найкращий шанс у нас був, я вважаю, у Владислава Семотюка – після розіграшу кутового він міг зробити рахунок 2:2. За нічийного рахунку ми змогли б задуматися і про перемогу.


– Що потрібно робити гравцям Миная для того, щоб першими відкривати рахунок?


– Бути уважнішими. І моменти ми маємо, це вже добре. Звісно, хочеться забивати першими. А вже програючи, ви все бачите наше бажання відігратися.


– 16 місце в таблиці тисне на вас?


– Виходячи на футбольне поле, ми не думаємо, на якому місці у турнірній таблиці. Зрозуміло, що після перемог завжди приємніше дивитися у таблицю. Нам потрібні перемоги в офіційних матчах.


– У вас попереду зустріч із Рухом у рідних стінах. Встигнете відновитися до понеділка?


– Думаю, встигнемо. Увечері поїздом ми вирушимо в Ужгород. Відновлення у нас є достатньо кваліфікованим.


– Ритм два матчі на тиждень – цей календар вже став звичним для Миная?


– Із цим проблем немає. Майже на всіх є позиція, у нас є конкуренція. Хтось з лави вийде і може зіграти ще краще за гравця основи.


– Футболісти деяких команд, хто вже грав цього сезону в Ужгороді, на стадіоні Минай, кажуть, що трава на вашому стадіоні дуже висока. Тож і складно там перемагати. Що ви можете їм відповісти?


– Я не знаю, який стандарт для стрижки газону, але, десь вище трава, десь нижче. Хтось поле добряче заливає перед грою, хтось взагалі не поливає поле. Нам легше вдома набирати очки. Це цілком нормально. Робитимемо все, щоб перемогти в наступному турі Рух.


Фото: ФК "Минай"

А якби Динамо у першому таймі реалізувало свої моменти, то могли б задуматись про двозначний рахунок!