17 квітня 2024 22:46

Хасебе завершить кар'єру після закінчення сезону

Ветеран та захисник Айнтрахта Макото Хасебе повісить бутси на цвях після завершення нинішнього сезону. Про це повідомляє прес-служба клубу.


18 січня цього року японському футболісту виповнилося 40 років.

"Після 22 років професійної кар'єри футболіста настав час завершити кар'єру. Я довго думав над цим рішенням і тепер відчуваю, що це правильний час. Я пишаюся тим, що мені вдалося пережити і досягти за ці роки. У найближчі тижні я повністю зосереджуся на важливому фінальному відрізку сезону. У нас є велика мета, яку ми хочемо досягти разом. Я з нетерпінням чекаю своєї нової ролі в Айнтрахті, починаючи з літа", — сказав Хасебе.

Макото перебрався до Німеччини у 2008 році з японського клубу Урава Ред Даймондс. Після цього він захищав кольори Вольфсбурга, Нюрнберга та Айнтрахта.

Хасебе є найбільш віковим гравцем у Бундеслізі і він зіграв майже 700 матчів на клубному рівні, 383 з яких у чемпіонаті Німеччини.


У складі збірної Японії Хасебе провів 114 матчів (два забиті м'ячі та десять асистів) та став переможцем Кубка Азії у 2011 році. Він взяв участь у трьох чемпіонатах світу (2010, 2014 та 2018).


Нинішнього сезону Макото провів 13 поєдинків без результативних дій.