17 квітня 2024 19:14

Nike пропонує "Барсі" покращений контракт на 10 років з наступного сезону. Лапорта вважає пропозицію неринковою і хоче отримати найбільшу угоду в історії спорту

Nike готує нову спонсорську пропозицію для "Барселони".

За даними Mundo Deportivo, Nike останні кілька днів наполегливо намагається уникнути втрати угоди з «Барселоною». Як стверджує джерело, у понеділок у столиці Каталонії відбулася зустріч, на яку завітали керівники північноамериканської корпорації.

Президент "Барселони" Жоан Лапорта не брав участі у переговорах, але делегував команду з дуже чіткими інструкціями. Одна з них – отримати найкращий спортивний спонсорський контракт в історії. На думку Лапорти, Nike докладає зусиль, щоб продовжити співпрацю з клубом, але на даний момент їхня пропозиція не відповідає ринковій оцінці.


Nike пропонує переглянути контракт із наступного сезону та продовжити його на десять років зі збільшенням фіксованої суми. Також передбачено бонус за продовження контракту, який матиме особливе значення напередодні 125-річчя клубу. Така формула може стати життєво важливим вливанням грошей для клубу з погляду зарплатного фейр-плей і допоможе повернутися до правила 1:1 (тобто витрачати стільки ж, скільки заробив клуб). Стверджується, що ця пропозиція має стати однією з найбільших в історії спорту.


Нагадаємо, нещодавно суд виніс рішення на користь Nike з приводу запобіжних заходів, про які вона запросила, коли «Барса» оголосила про розірвання поточної угоди. Згідно з рішенням, клуб зобов'язаний виконати контракт з Nike, який розрахований до 2028 року, і не може вести переговори з іншими виробниками.

Тим не менш, Nike продовжує покращувати свою пропозицію клубу, який також має на столі велику пропозицію від Puma, а також розглядає можливість виготовляти свою власну форму.