15 квітня 2024 16:47

"Я хочу зробити йому комплімент": журналіст прокоментував роботу арбітра в матчі "Олександрія" - "Динамо"

Журналіст і коментатор Віктор Вацко в програмі "Вацко on air" розібрав арбітраж в матчі "Олесандрія" - "Динамо".


"Головним арбітром матчу "Олександрія" - "Динамо" був Олексій Деревинський. Це суддя з історією, один із представників українських династій арбітрів. Його батько Олег Деревинський був відомим арбітром і хорошим футболістом, з "Металістом" вигравав Кубок СРСР в 1988 році. Але арбітром був одіозним з орбіти Татуляна, так тоді говорили.


Але я вважаю, що Олексій Деревинський добре відпрацював у цьому матчі. З двома жовтими Волошину розібрався - все по ділу. Хоча, я підозрюю, що психологічно це було нелегке рішення, дві жовті футболісту "Динамо" з інтервалом в пару хвилин. В моменті, коли у штрафному "Динамо" борлись Вівчаренко з Шулянським, а Тимчик з Ковальцем, боролись з обіймами, але я вважаю, що це не пенальті. Я вважаю, що це нормальна і обопільна боротьба в штрафному майданчику при стандарті. Я вважаю, що ніхто за межі правил не вийшов. Але, я думаю, що якби так боролись в штрафному майданчику "Олександрії", коли б проти олександрійців грали "Динамо" або "Шахтар", то я даю високу вірогідність, що били б пенальті. Але такі моменти - це не порушення правил.


А тепер про гол Бражка. Гол Бражка - це дуже цікавий момент. І сам гол класним вийшов і момент боротьби Бражка з Антоном Кравченком. Це був дуже інтригуючий епізод. І тут я хочу зробити комплімент Олексію Деревинському, я вважаю, що він розібрався ідеально. Хоча мені спочатку здалося, що за степпінг з боку Бражка скасують забитий м’яч. Є повтори і ВАР, і вони показали інше. Якщо уважно подивитись епізод, то Кравченко спочатку намагався вибити м’яч, але примудрився не влучити по ньому і при цьому він втратив рівновагу. Далі Бражко нав’язав супернику силову боротьбу і повтор із-за спини показав, що Кравченко ногою вдарив по підошві Бражка, якщо і фіксувати порушення правил, то з боку футболіста "Олександрії". Просто Бражко - це неймовірна машина і він не впав у цьому єдиноборстві. А потім забив ударом шаленої потужності. Я вважаю, що арбітр розібрався як артист, просто красунчик".