8 квітня 2024 09:05

"Фенербахче" виступив із заявою після зриву матчу за Суперкубок Туреччини

Прес-служба "Фенербахче" виступила із заявою після зриву матчу за Суперкубок Туреччини з "Галатасараєм".

«Сьогодні, коли ми виходимо на поле не заради перемоги, а для того, щоб відстояти правду, ми хочемо наголосити на наступному: протягом усієї нашої 117-річної історії ми служимо турецькому спорту не лише у футболі, а й у всіх видах спорту, які уявляємо. У нашому музеї зберігаються тисячі трофеїв, зароблених згодом і працею.


Ми поділяємо національні цінності своєї країни разом із 30 мільйонами наших шанувальників. Як найбільший спортивний клуб у світі ми продовжимо наполягати на своєму сьогодні і завтра, так само як і вчора», – йдеться у заяві клубу на офіційному сайті.


7 квітня відбувся матч за Суперкубок Туреччини, в якому зіграли «Фенербахче» та «Галатасарай». Вже на першій хвилині Мауро Ікарді вивів "Галатасарай" уперед. Після голу футболісти «Фенербахче» бойкотували гру та залишили поле. Таким чином, "Фенербахче" було присуджено технічну поразку. "Галатасарай" став володарем Суперкубку Туреччини з футболу.


Раніше повідомлялося, що турецький "Фенербахче" може змінити чемпіонат через напад фанатів "Трабзонспору" на гравців команди у матчі 30-го туру внутрішньої першості. Клуб розглядає варіанти з лігами Бельгії, Нідерландів, Іспанії, Франції та Італії. Після фінального свистка матчу 30-го туру Суперліги футболісти «Фенербахче» бурхливо святкували перемогу у центрі поля, що не сподобалось фанатам господарів, які масово вибігли на поле. Після цього розпочалася бійка, у якій брали участь і гравці гостей.